fbpx Skip to content

Vitenparken

Lær om Golfstrømmen og lag din egen, deilige slush! AVLYST grunnet smittevernhensyn

I søndagens fritidsaktivitet på Vitenparken skal vi bli kjent med og "smake på” Golfstrømmen, i velsmakende slush-form!

Hjernemat og brain freeze i samme fritidsaktivitet

I fritidsaktiviteten Klimaslush lærer du om Golfstrømmen og hvordan den sørger for at vi ikke har kalde slush-temperaturer hele året. Og hvilken bedre måte å gjøre dette enn å faktisk lage en egen liten velsmakende GolfstrømslushEtter å ha blandet saft, is og salt, er det nemlig tid for å “smake på” Golfstrømmen. Målet er å styrke ønsket om å ta vare på denne meget nyttige strømmen, og samtidig gi økt forståelse. Forhåpentligvis sitter kunnskapen godt selv etter en liten slush-brain freeze eller to. 

Søndagens fritidsaktivitet er egnet for alle, men grunnet koronarestriksjonene er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Opplegget vil foregå nede i utstillingen. Oppstart kl. 12.00, 13.00 og 14.00. Billett kjøper du her på nettsiden. 

Kunnskap om Golfstrømmen og hvilke prosesser som påvirker den er viktig for å forstå konsekvenser av menneskeskapte klimaendringer. Smeltingen av innlandsis kan forårsake stans i den varme strømmen inn mot Norge, og dermed forårsake kaldere temperaturer. Opprettholdelse av Golfstrømmen kan derfor være en viktig motivasjon for å jobbe for et grønnere samfunn. 

 

Åpen kafe og Norges kanskje fineste park

Vi holder åpen kafe på lørdager og søndager. Kapasiteten tilpasses fortløpende etter myndighetens retningslinjer, vi har laget noen kule antibac-vaskebjørner og vi vasker alle flater flere ganger daglig. I kafeen får du kjøpt allslags kaffe, te, kakao og påsmurt mat. For ikke å snakke om bakst og is. Vi har også benker stående ute, så om været tillater det (eller klærne) er det bare å ta med seg mat og drikke ut fra kafeen.

 

Obligatorisk påmelding

På grunn av koronarestriksjoner er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Det vil være instruktører til stede og vi følger strenge smittevernsrutiner. Det er et begrenset antall plasser og man må melde seg på, helst på forhånd. Om det er ledige plasser, vil det være anledning til å melde seg på ved ankomst Vitenparken, men da er det et absolutt nei om aktiviteten er fullbooket.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
06/06/2021 at 15:00

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available