fbpx Skip to content

Vitenparken

Lær om nedbrytere og lag din egen kompostjord! AVLYST grunnet smittevernhensyn

Skitne til hendene og vær litt ekstra jordnær denne søndagen hos Vitenparken, for her skal du nemlig lage din helt egen meitemarkvennlige kompostjord! Jorda kan du ta med hjem for å plante grønnsaker eller andre planter i.

Inviter en nedbryterkonge til hagen din 

Under denne søndagens fritidsaktivitet skal vi bli bedre kjent med en nyttig skapning som lever under føttene våre. Nedbrytere som meitemark er utrolig viktige for å tilføre jorda nye næringsstoffer som planter kan bruke. Om du ønsker deg en frodig hage og saftige grønnsaker er det derfor smart å legge til rette for meitemarken. Og hos Vitenparken kan du denne søndagen lage meitemarkvennlig kompostjord som du kan ta med deg hjem! 

Denne fritidsaktiviteten på Vitenparken passer for alle, men på grunn av koronarestriksjonene er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Oppstart kl. 12:00, 13:00 og 14:00. Opplegget foregår nede i utstillingen på Vitenparken. Billetter kjøper du her på nettsiden. 

Kunnskap om jorda og nedbryterne som lever der er viktig blant annet for å opprettholde en produktiv og sunn matproduksjon. Dyr som meitemark, skrukketroll og skolopendre bearbeider dødt organisk materiale og lar lettopptakelige næringsstoffer ligge igjen til planter. Slik holdes jorda næringsrik og næringskjeden fortsetter. 

 

Åpen kafe og Norges kanskje fineste park

Vi holder åpen kafe på lørdager og søndager. Kapasiteten tilpasses fortløpende etter myndighetens retningslinjer, vi har laget noen kule antibac-vaskebjørner og vi vasker alle flater flere ganger daglig. I kafeen får du kjøpt allslags kaffe, te, kakao og påsmurt mat. For ikke å snakke om bakst og is. Vi har også benker stående ute, så om været tillater det (eller klærne) er det bare å ta med seg mat og drikke ut fra kafeen.

 

Obligatorisk påmelding

På grunn av koronarestriksjoner er det kun lov å gjennomføre organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Det vil være instruktører til stede og vi følger strenge smittevernsrutiner. Det er et begrenset antall plasser og man må melde seg på, helst på forhånd. Om det er ledige plasser, vil det være anledning til å melde seg på ved ankomst Vitenparken, men da er det et absolutt nei om aktiviteten er fullbooket.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
04/11/2021 at 15:00

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available