fbpx Skip to content

Vitenparken

Avlyst: Løsningspuls #2 – Stoppe klimaendringene

Velkommen til Løsningspuls #2 - Stoppe klimaendringene

Ledende forskere og fagpersoner holder korte innlegg om egen forskning/arbeid, imens publikum gjør en iherdig innsats for å suge til seg kunnskapen. Kjøkkenet er åpent. Hos Vitenparken får du kunnskap til middag.

På grunn av rådene fra FHI og risikoen for smitte, har vi besluttet å avlyse dette arrangementet. Dette er veldig synd for vi hadde virkelig gledet oss. Vi kommer sterkere tilbake!

Vitenparken, Forskerforbundet og Akademikerne ved NMBU ønsker med dette arrangementet å sette fokus på FNs bærekraftsmål, gjennom å invitere folk som forsker/jobber med noen av de lokale/globale samfunnsutfordringer FN har identifisert. I uhøytidlige omgivelser får ildsjelene nå en muligheten til å dele av sine erfaringer til et engasjert publikum, som brenner for å løse verdens problemer!

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. I den forbindelse er vi stolte av å kunne presentere to mennesker – som på hver sin måte prøver å “redde verden”! Fokuset denne gang er på FNs bærekraftsmål 13 – Stoppe klimaendringene.

Drittslenging er dårlig for klimaet

Ola Stedje Hanserud, Ola Stedje Hanserud
Ola Stedje Hanserud, forsker ved NIBIO.

Ola Stedje Hanserud er forsker ved NIBIO, Divisjon for miljø og naturressurser, med en sammensatt faglig bakgrunn der interessen for miljø – og hvordan vi mennesker påvirker dette – har stått i sentrum hele veien. Etter hvert har fokuset dreid i retning av matproduksjon og matsystemet som helhet.  

I Løsningspuls vil Hanserud snakke litt om gjødselstoffet fosfor, hvordan forvaltning av husdyrbæsj kan påvirke klimaet, hvordan det å tenke hele matsystemet kan være en nyttig tilnærming for framtiden, og hva slags rolle byene kan ha oppi alt dette. 

Kan vi bruke atferdsdesign og nudging for “å dytte mennesker” i en mer klimavennlig retning?

Mona Nilsen, østfoldforskning
Mona Nilsen, østfoldforskning

Mona Nilsen, Østfoldforskning, har de siste 20 årene jobbet med miljøinformasjon og miljøkommunikasjon. Hun jobber med flere konkrete prosjekter innenfor bruk av nudging, bl. a for reduksjon av matsvinn, økt kildesortering og redusert energiforbruk. Mona er opptatt av at kommunikasjonen skal virke.

 

Kjøkkenet er åpent til 18:00. Du er velkommen til å ta middagen hos oss før arrangementstart. Arrangementet er gratis og krever ikke påmelding.

Har du spørsmål om arrangementet. Send mail til maria@vitenparken.no

Foredragsholderne

 • Ola Stedje Hanserud, Ola Stedje Hanserud
  Forsker ved NIBIO, Ola Stedje Hanserud.

  "Drittslenging er dårlig for klimaet"
 • Mona Nilsen, østfoldforskning
  Mona Nilsen, Østfoldforskningen.

  "Kan vi bruke atferdsdesign og nudging for "å dytte mennesker" i en mer klimavennlig retning?"

  "
Dørene åpner kl. 15:00 More info Less info

Det vil bli servert varmmat frem til kl. 18:00.

Vi gjør oppmerksom på at det blir gjort opptak av kveldens arrangement til Podcast.

 

Tickets