fbpx Skip to content

Vitenparken

Mat for mindre

Hvilke bærekraftsmål er viktige for deg? Vi på Vitenparken ønsker å hjelpe til å nå målet om bærekraftig matproduksjon, slik at mer mat kan produseres for mindre ressurser. Besøk utstillingen, lek deg gjennom alle installasjonene og opplev hvordan teknologi og naturens systemer flettes sammen for fremtidens bærekraftige matproduksjon. Vi har en ny installasjon i utstillingen - kom til Vitenparken og prøv Brølepanteren!

Prøv Brølepanteren, PizzaToget, ta traktorlappen og bli en FarmHero

I Mat for mindre møter du på mange lekne installasjoner som får deg til å tenke over både egne matvalg og hvordan verdens matproduksjon bør foregå i fremtiden. Ta lappen med vår traktorsimulator, komponer din egen digitale pizza med karakterene i PizzaToget og bli en presisjonsbonde ved å treffe ugresset i spillet FarmHero.

Bli en Brølepanter!

Kjenn på kroppen hvor mye energi vi bruker ved panting av flasker med vår helt nye installasjon, Brølepanteren. Prøv den flunkende nye installasjon som vi har laget sammen med Infinitum. Brølepanteren er en sirkulær økonomi-maskin som lar deg kjenne på kroppen hvor mye energi du bruker som tilsvarer det å pante en flaske. Jo mer du panter, jo mer energi og CO2 sparer du. Å resirkulere en plastflaske flere ganger er faktisk mer energisparende enn å resirkulere glass eller aluminium.

FNs bærekraftsmål og matens dilemmaer

For å møte fremtidens utfordringer har FN satt seg 17 mål som skal nås innen år 2030. I denne utstillingen kan du bli kjent med hvordan matproduksjon er knyttet til FNs bærekraftsmål. Dilemmaer finnes over alt. Hvilke dilemmaer må vi overkomme for å få en bærekraftig matproduksjon? Ofte tror vi svarene er åpenbare, men det finnes også dilemmaer, og dine matvalg påvirker både mennesker og miljø.

Dersom du besøker utstillingen med barn og unge, kan du være sikker på at alle lærer noe nytt gjennom både lek og grubling.

Interaktive installasjoner

Utstillingen vår består av installasjoner som vi har utviklet i samarbeid både akademia og næringsliv. Her kan du leke som du vil, ta så mange bilder du ønsker og la deg inspirere. Kanskje er det nettopp du som hjelper til å utvikle fremtidens bærekraftige matproduksjon?

Inngang og smittevernhensyn

Utstillingen koster 70 kroner per person, både for voksne og for barn. For å kunne håndheve myndighetenes krav til smittevern må vi registrere alle besøkende til utstillingen. Derfor oppfordrer vi til å kjøpe billetter på forhånd. Alle flater steriliseres regelmessig og antallet samtidige besøkende begrenses. Mens du eventuelt venter litt på å komme inn så har vi alltids softismaskinen.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
12/21/2021

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available