fbpx Skip to content

Vitenparken

Matematisk tråd – en utstilling om matematikk i håndarbeid

Kan håndarbeid få flere til å oppdage all matematikken vi omgir oss med i hverdagen? Og hvordan kan håndarbeid få fram matematiske prinsipper? Matematisk tråd er en utstilling om matematikk i håndarbeid. Kom og bli inspirert!

Har du tenkt på at matematikk, geometriske prinsipper og figurer er en del av håndarbeidet? Ideen bak denne utstillingen er å vise matematikk i vår nære hverdag. Du får se en samling av hode- og halsplagg som er utformet med utgangspunkt i geometrisk former. Du får også se ulike modeller av strikking, hekling og nupereller som viser grunnleggende teknikker og geometrisk prinsipper og figurer, bl.a. vitensenterpuslerier som Tangram og Tårnet i Hanoi.

“Matematisk tråd” passer aller best for voksne og litt eldre barn. Utstillingen er utviklet av Vitenfabrikken i Sandnes, Nordnorsk Vitensenter og Matematikksenteret, og kan oppleves på Vitenparken Campus Ås fra 9.november 2018.

Blir du inspirert og vil prøve selv?
Vi har lagt fram strikkepinner, tråd og gode forklaringer, og inviterer deg til å prøve. 

Bli med og strikke Ås sitt lengste skjerf!
Vi oppfordrer alle som kan strikke, eller lærer det nå, å strikke en lapp til skjerfet! Du kan ta med en lapp hjemmefra, eller strikke en lapp på Vitenparken.

Bredde: Legg opp 15 masker med pinne str 8 (eller pinner du har).
Strikk til du har fått nok (minimum 15 rader) og fell av.
Legg lappen i samleposen på Vitenparken, så syr vi sammen etter hvert. 

Hvor langt skjerf klarer vi å lage i løpet av vinteren?

 

End date
07/15/2019

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets