Videre til innhold

Vitenparken

Uke 26: Mat og smak – Utsolgt

Hele sommeren kan du være med på spennende aktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Vi har laget ukesprogrammer innenfor alt fra bioteknologi, mat, energi og båtliv. Det er mulig å melde seg på hel uke eller enkelte dager. Aktivitetene passer for barn fra 7 til 13 år. Alle dager varer fra kl 10.00 til kl 15.00, (med unntak av arrangementene med overnatting), og inkluderer en enkel lunsj.

Arrangementet er utsolgt. Meld deg på Matuka i uke 29. 

Mandag 25. juni til fredag 29. juni.

Hvordan blir maten vår til? Hvilken mat smaker best, og hvorfor? Blir det flere eller færre bønder i Norge i fremtiden, og finnes det roboter vi kan bruke på gården?

I hele landet bor det bønder som fletter matproduksjon og teknologi inn i hverandre, og kokker som alltid leter etter de beste råvarene. Det finnes også forskere som undersøker hva bærekraftig matproduksjon egentlig består av. Nå kan du bli både bonde, kokke og forsker i løpet av én uke.

Vi på Vitenparken driver et opplevelses- og vitensenter for mat, miljø og klima, og nå inviterer VitenSkolen til Matuka. I denne uka kan du oppleve matens biografi, fra jordas yrende liv, frøenes første spiring, smakfulle retter av sesongens råvarer og matavfallets reise tilbake til matjorda. 

Du kan blant annet bli med på:

  • Høste mat i Vitenparkens grønnsakshage
  • Smake deg frem til de beste råvarene
  • Kokkelere på MatLab – med det nyeste kjøkkenutstyret
  • Bli kjent med husdyr på Gulli gård

Program

Mandag
Vi starter dagen med å bli litt kjent med hverandre, og deretter skal vi bli kjent med det flotte vitenkjøkkenet, også kalt MatLab. Her lager vi noe blant annet en dessert med en skjult overraskelse. 

Tirsdag
Hvordan lager man limonade som skifter farge, men som er laget av helt vanlige ingredienser? Tirsdag er dagen for å finne det ut! Vi skal også leke med nye smakskombinasjoner og kostbare maskiner. Kanskje kan vi også lage noen lure saker som dere kan ta med hjem.

Onsdag
Denne dagen skal vi bruke både skikkelig gamle teknikker, og noen helt nye! Vi skal leke med metoder fra molekylær gastronomi, som for eksempel revers spherifisering, starter forsøket med å lage iskrem som ikke smelter når den blir varm og gjør forskjellige spiselige eksperimenter.

Torsdag
Pizzadag! Vi lager pizza i steinovn – på ekte italiensk vis. Pizzaens historie skal utforskes, og vi lager pizza etter noen veldig gamle oppskrifter. Kanskje kommer vi også på med noen helt nye smakskombinasjoner? Resten av dagen bruker vi på å fortsette eksperimentet med å lage iskrem som ikke smelter når den blir varm.

Fredag
På fredag eksperimenterer vi med luft, før vi tar en tur til Gulli gård. På gården får vi blant annet se afrikansk dverggeit, gammalnorsk spælsau og alpakkaen Sigurd. Vitenparken står for litt mat som vi får med oss til å spise der. Når vi kommer tilbake spiser vi karbonert frukt, og fortsetter å eksperimentere med luft, smak, lukt og mat.

Har du spørsmål angående arrangementet? Send en epost til helge@vitenparken.no eller ring 403 00 146.

Det er desverre ingen flere billetter tilgengelig for dette arrangementet.

Sluttdato
06/29/2018

Booking dato utgått: Dette arrangementet har passert dagens dato.

Billetter

Det er desverre ingen flere billetter tilgengelig for dette arrangementet.