fbpx Skip to content

Vitenparken

Nordisk Kornkonferanse Kultursorter

Eliten av det nordiske kulturkornmiljøet samler seg i oktober

Ikke gå glipp av den Nordisk Kulturkornkonferanse 2021, 29.-29. oktober på Vitenparken i Ås.

Dette spesielle arrangementet vil dekke inngående spekteret av disipliner knyttet til bruk og bevaring av kulturarv. Nordens fremste eksperter på sine respektive områder vil dele sin kunnskap og erfaring om temaer som ernæringsmessige fordeler, in-situ bevaring, agronomisk praksis og mye mer. Den praktiske visdommen til noen av regionens beste håndverksbaker og kokker vil bli vist frem i et testbakelaboratorium for å bli streamet direkte til publikum fra Vitenparkens toppmoderne testkjøkken. Deltakerne kan velge mellom å følge konferansen på nett eller delta personlig på Vikenparken i Ås.

En nydelig og næringsrik Vitenparken-lunsj deler dagsprogrammene i to forskjellige økter, med ekspertpresentasjoner og paneldiskusjoner i løpet av morgenen og breakout-grupper som går dypere inn i visse temaer på ettermiddagen. Med jevnlige innsjekkinger på fremdriften og prosessene fra bakelabbet. De tilrettelagte breakout -øktene vil gi deltakerne muligheten til aktivt å delta i dialogen om temaene de har en brennende interesse for.

Personligheter og å se frem til:

  • Åsmund Bjørnstad – Professor i planteavl ved NMBU
  • Anders Borgen – Spesialistforsker og organisk kornutvikler ved Agrologica, DK
  • Regine Andersen – Forskningsdirektør og professor ved Fridtjof Nansen Institute,
  • Tora Asledotter – stipendiat i matvitenskap ved NMBU,
  • Kerstin Fredlund – Lege, grunder og urkorn spesialist
  • Randi Berland Frøseth – forsker i kornagronomi, Nibio
  • Silje Valand – Spesialrådgiver, NLR Viken
  • Kristina Creutz – Produktutvikler, Malmgård i Sverige
  • Hans Larsson – Forsker, grunnlegger og urkornekspert
  • Jørn Ussing Larsen – Grunder, Kornets Hus og Aurion bakeri og mølleri, Hjørring DK
  • Johan Swärd – Mentor, møller, inspirator og urkornekspert
  • Annika Michelson – Prosjektleder for «Mångfald i odling» og finske urkornekspert
  • Sebastien Boudet – baker
  • Neil Alsop – baker
  • Anne Lise Tharaldsen – baker
  • Eliisa Kuusela – baker
  • Martin Fjeld – baker
  • Torstein Markhus – kokk og baker
  • Kristoffer Svalastog Skinnes – inspirasjonbønde
  • Cecilie Røli – baker og inspirasjonsbønde

Hvis du er interessert i produksjon, bruk, og/eller forbruk av kornmangfold, bør du ikke gå glipp av denne sjeldne mulighet på 27. og 28. oktober.

Meld deg på nå

Temaer:

  • Kulturhistorien for kornbruk
  • Viktigheten av genetisk mangfold
  • Helse og ernæringsmessige egenskaper ved arvskorn
  • Såfrø, kvalitet og sikkerhet
  • Nordiske urkorn
  • Produktutvikling og markedsføring
  • Politisk påvirkning for urkorn
  • Baketeknikker
  • Andre bruksområder m.m

Mer informasjon på konferansens nettside

Tickets