fbpx Skip to content

Vitenparken

Bli med på påskeferieaktiviteter på Vitenparken! AVLYST grunnet smittevernhensyn

29. mars til 2. april er det duket for lærerike og gøyale aktiviteter på Vitenparken i forbindelse med påskeferien. Her kan barna holde på med alt fra koding av mini-roboter til reparasjon av klær, og både finne, male og eksperimentere med egg!

Påskeferieaktiviteter for enhver, og masse, masse egg!

Fritidsaktivitetene på Vitenparken i påskeferien har noe for enhver, om man nå er teknologiinteressert, kreativ, eller bare glad i egg! Om man blir med på én, flere eller alle dager, garanterer vi spennende eksperimenter og lærerike aktiviteter.

 

Mandag – Design, bygg og eksperimenter

Under ukens første dag skal vi tre inn i rollen som oppfinner og forsker. Vi skal tenke oss frem til gode idéer om hvilke oppfinnelser som kan løse fremtidens utfordringer, for så å designe dem og lage våre helt egne prototyper. Vi skal også lære om, og eksperimentere med, en “ikke-newtonsk væske”, for så å konstruere vår helt egen “børstobot” – en robot som skrubber og børster helt på egen hånd. Kanskje den kan rydde opp etter de forrige aktivitetene for oss? Dagen avsluttes med en “egg drop challenge”, der målet er å polstre et egg så kreativt og godt som mulig, slik at det ikke knuser når vi slipper det fra en høyde.

 

Tirsdag – Mal et EGGsepsjonelt kunstverk og spill fotball med roboter

Dag nummer to innebærer en god blanding (eller burde man si eggerøre?) av kreative aktiviteter, teknologiske utfordringer og eksperimentering. Vi skal blant annet lære om FNs viktige bærekraftsmål gjennom programmering av en “sphero”, en robot-ball som skal fullføre forskjellige oppdrag knyttet opp mot målene. Vi skal også male og forske på egg, og lage en hypotese over hva som vil skje når vi legger de i eddik frem til fredagen. Men tirsdagen er ikke komplett uten roboter, og vi skal se om ikke vi kan kode dem til å spille en muligens intens fotballkamp.

 

Onsdag – Spillprogrammering og naturbingo

Onsdagen starter med programmeringsspråket Scratch, et språk som er ganske lett å lære seg, men som likevel inneholder drøssevis av muligheter når det kommer til å lage seg sitt helt unike spill. Vi skal deretter ta turen utendørs for en runde med figurbingo i naturen, for så å eksperimentere med… (trommevivel)… egg! For har du noengang undersøkt hvor mye kraft egg faktisk tåler? Vi avslutter dagen med å lage en tegnemaskin som kan tegne ved hjelp av tyngdekraften!

 

Torsdag – Reparer dine ødelagte klær og design ditt eget insekt

Torsdagen vil dreie seg mye om å være praktisk med hendene. Vi skal nemlig holde liv i gamle klær (ta med egne plagg), samt finne frem våre kreative antenner og designe og lage helt egne insekter. Får man ekstra god tid kan man kanskje fikse en bukse til tusenbeinbillen sin? Liv er i hvert fall dagens gjennomgående tema, og den som liker puslespill eller å være detektiv vil få seg en morsom utfordring med “Oppdrag livsløpet”. Klarer vi å gjenkjenne planter gjennom hele livsløp, også som frø?

 

Fredag – Vi egger opp til papirflykonkurranse

På fredagen er vi fremdeles ikke helt ferdig med det fantastiske som er egg. Da skal vi nemlig undersøke hva som har skjedd med de eggene som på tirsdagen ble lagt i eddik, og kanskje til og med ta en smakebit. Penselstrøk står så for tur, da maling av påskeegg er det neste på agendaen. Dette etterfølges selvfølgelig med enda flere egg, men denne gangen må vi faktisk lete! Vitenparkens egen påskehare har nemlig gjemt påskeegg rundt omkring på campus. Etter dette er vi mest sannsynlig, utrolig nok, tomme for egg, og vi avslutter derfor uken med en heftig papirflykonkurranse!

 

Praktisk informasjon

  • På grunn av koronarestriksjonene kan kun barn og unge under 20 år delta.
  • Det er obligatorisk påmelding og ikke mulig å møte opp på Vitenparken uten å være påmeldt på forhånd.
  • Vi har begrenset billettkapasitet på grunn av smittevern.
  • Oppmøte er på Vitenparken.
  • Programmet begynner klokken 09.00 hver dag, men det er mulig å møte opp allerede fra klokken 08.00.
  • Vi holder på til klokken 15.45 alle dagene.
  • Kle barna til å være både inne og ute.
  • Det er spisepause kl. 11.30, og alle må ta med egen matpakke. Det er lurt å ha spist frokost før oppmøte.
  • Vi følger myndighetenes råd og legger opp gode tiltak som ivaretar alle smittevernhensyn. Ytterligere informasjon om praktisk gjennomføring vil det bli informert nærmere om ved oppstart.

 

Har du spørsmål angående arrangementet?

Send en e-post til vitenskolen@vitenparken.no

Hvis du får opp en feilmelding under betaling på beløp over 1000 kroner, er dette fordi betalingsleverandøren krever to-faktor-identifisering. Dette har dessverre ikke vår betalingspartner implementert enda, så da må du sende oss en mail på mailadressen over, så ordner vi det slik at du får faktura i stedet.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
04/02/2021 at 15:45

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available