fbpx Skip to content

Vitenparken

Avlyst: Programmering og skaperverksted i skolen

Torsdag 19. mars arrangeres den regionale lærerkonferansen "Programmering og skaperverksted i skolen" på Vitenparken Campus Ås.

På grunn av rådene fra FHI og risikoen for smitte, har vi besluttet å avlyse dette arrangementet. Dette er veldig synd for vi hadde virkelig gledet oss! Vi kommer sterkere tilbake til høsten – følg med!

————————-

 

Lurer du på hvordan

  • du skal kunne legge til rette for skaperglede blant dine elever?
  • koble programmering og matematikk med f.eks. naturfag, samfunnsfag eller kunst og håndverk?
  • dette kan relateres til fagfornyelse?

I så fall er dette konferansen for deg!

I et skaperverksted kombineres tradisjonelle håndverksfag med digital sløyd, programmerbar elektronikk med musikk, og elevene gis mulighet til å være utforskende og kreative med teknologi – ikke bare forbrukere av den.
Et skaperverksted kan være alt fra et fullt utstyrt verksted til en kasse med utstyr som kan flyttes rundt etter behov. Det som er unikt er at realfag, programmering, tverrfaglighet og skaperglede kombineres på en unik måte.

NB! Husk å ta med din egen datamaskin!

Påmeldingsfrist er 13. mars. Pris 250,- pr. deltager inkludert lunsj. Hvis du ikke har anledning til å betale med kort, send en epost til booking@vitenparken.no for påmelding.

Program

Første plenum:

Det skapende mennesket og fagfornyelsen

Læreplanens generelle del ble fornyet allerede i fjor, og til høsten følges det på med nye læreplaner i fagene. I den generelle delen fremheves blant annet det skapende menneske som et viktig utgangspunkt for utforskning, kreativitet og læring i skolen. Vi utforsker noen grep man kan bruke for å la det skapende menneske utfolde seg i møte med fagenes læreplaner.

Første parallellsesjoner:

  1. Programmering i de nye læreplanene
    Med super:bit-satsningen har mange barneskoler nå fått utstyr på skolene som kan brukes til å bli kjent med programmering. I denne workshopen bli vi kjent med micro:bit og ser på hvordan utstyret skolene har fått kan brukes i ulike fag, også de der programmering ikke er eksplisitt nevnt i læreplanen.
  2. Skaperskolen
    I denne workshopen blir dere bedre kjent med Skaperskolen, som er en satsning som «tar mål av seg til å vise hvordan programmering og teknologi kan brukes kreativt og tverrfaglig». Vi tar i bruk Skaperskolens didaktiske modell og dere får prøve dere på én av de mange aktivitetene man kan finne i dette prosjektet.
  3. Ertende programmering
    Hvordan ville du gått frem for å programmere en robot som planter og tar vare på ertespirer? I denne workshopen får dere utfordret dere selv på mulighetene og begrensningene vi møter når språket møter programmeringsspråket. Kan man pusle seg frem til mening når ordforrådet reduserer til beinet?

Andre plenum: 

Programmering og kreativitet

Roger Antonsen er førsteamanuensis i informatikk ved Universitetet i Oslo, og hans lidenskap for programmering, matematikk, kreativitet og kunst ham til en av de mest engasjerende foredragsholderne vi kjenner. Gled dere!

Andre parallellsesjoner: 

  1. Kreativ programmering i praksis
    Dette blir nok litt som å hoppe etter Wirkola, men i denne workshopen skal dere få erfare hvordan programmering og geometriske figurer kan brukes for å lage fantastiske kreasjoner. De som ønsker og tar seg tid til det, kan også få prøve seg på ulike metoder for å bringe det visuelle uttrykket ut i den virkelige verden, gjennom å overføre mønsteret deres til tegneroboter, vinylkuttere eller broderingsmaskiner.
  2. Kreativt klimaverksted
    Opplev hvordan skaperverksted kan brukes til å skape engasjement og læring. I dette opplegget møtes kreativitet, designprosess og realfag. Finn din indre skaper når du gjennom tydelige kreative metoder går fra ide til produkt gjennom rapid prototyping.
  3. Kreativ metode og kokkelering
    Hva skjer når kreativiteten får utfolde seg på kjøkkenet? Hvordan kan kreative metoder forsterke forståelsen av ingrediensenes egenskaper og forandre/forbedre/forkludre resultatet?

 

Filmvisning – Most likely to succeed:

Denne dokumentaren gir et inspirerende innblikk i hvordan skaperverksted kan bidra til læring, selvstendighet og mestring hos ulike elevtyper. Anbefales!
https://teddintersmith.com/mltsfilm/

 

Arrangører: Vitenparken Campus Ås i samarbeid med Udir BetaLab og Naturfagsenteret
For spørsmål, ta kontakt med pedagogisk leder, Aiyana Hudgins, aiyana@vitenparken.no

 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
03/19/2020

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available