fbpx Skip to content

Vitenparken

Researcher´s Night – Taste it!

ÅPENT FOR ALLE // GRATIS MAT // DANSBAR MUSIKK

Vitenparkens kjøkkensjef Hafsteinn Snæland tar frem kjøkkenutstyret sitt og tolker forskningen. Det blir både rehydrerte gulrøtter, eple- og basilikumssorbet og karbonerte jordbær, mens Kevin Fauske spiller opp til dans! Bli med på en avslappende aften for alle sanser. Mat- og miljøforskning kan nemlig også smakes og føles!

Forskning, mat og musikk

Bli med på en avslappende aften for alle sanser. Mat- og miljøforskning kan nemlig ikke bare oppleves med øyne og øre – den kan også smakes og føles! Finn ut hvordan dagens unge forskere på NIBIO bidrar til morgendagens miljøtilpassede løsninger og prøv noe av det tekniske utstyr som forskerne bruker i hverdagen sin.

Møt forskerne som gjør verden til et bedre sted

Claire Coutris er forsker ved NIBIO og jobber med miljøforurensning i jord, planter og vann. Hvordan påvirker giftstoffer mikro- og makroorganismer og deres funksjon i økosystemet? Det er nettopp dette Claire har peiling på. 

Fernanda Canassa er doktorgradsstipendiat ved NIBIO og jobber med plantevern. Ingen vern av planter, ingen mat. Og hvem elsker vel ikke for eksempel jordbær? Fernanda og hennes kollegaer har faktisk funnet en nyttesopp som fungerer som en bodyguard for jordbærplanter. 

Berit Nordskog er forsker ved NIBIO og opptatt av planter. Du bruker sikkert Vipps, men har du hørt om VIPS? Varsling Innen PlanteSkadegjørere er nemlig en nettbasert varslings- og informasjonstjeneste utviklet for å ta vare på det som dyrkes på jordet. Smart, ikke sant?

DJ Kevin Fauske

Kevin Fauske står bak miksebordet. Fauske beskriver musikken han spiller slik: “I play music with a four-beat bass drum. My sets can travel all the way from disco or groove-based jazz to nu disco, house and include some nice lo-fi viby techno”. Les mer på kevinfauske.no.

Forskningsdagene 2019

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival i regi av Norges Forskningsråd. I år handler Forskningsdagene om miljø. På hvilken måte har miljøet forandret seg de siste årene? Hva gjør forskerne og hva kan vi gjøre? Hvordan kan vi gjøre noe med miljøklemma?

Forskningsfestivalen starter onsdag 18. september, og til og med søndag 29. september kan du være med på gratisarrangementer over hele landet.

Les mer om Forskningsdagene.

Vil du lære mer om mat og matproduksjon?
Finn den nyeste forskningen på matproduksjon i vår forskningsdatabase.
Besøk kore.no.

End date
09/27/2019

Booking Date Expired: This event has passed today's date.
  • Claire Coutris (t.h.) er forsker ved NIBIO og kommer til Vitenparken på Researcher´s Night for å vise deg hvordan hun gjør verden til et litt bedre sted. Foto: Kathrine Torday Gulden.
  • Phd-student Fernanda Canassa (t.v.) med medstudenter og en lokal jordbærbonde i Brasil. Foto: Fernanda Canassa, São Paulo University.
  • Berit Nordskog er forsker ved NIBIO og kommer til Vitenparken på Researcher´s Night for å vise deg forskningen sin. Foto: NIBIO.

Tickets