fbpx Skip to content

Vitenparken

Skaperfest 2021

Skaperfest på Vitenparken 

En skaperfest er en fest hvor alle – oppfinnere, kunstnere, forskere, hackere, håndverkere og hjemmemekkere, barn og unge – kan vise frem hva de har laget. 

  • Pris: Gratis
  • Dato: 27. november
  • Tid: 11:00-15:00

Er du glad i å fikse, skape eller leke kreativt? Vi fyller Vitenparken med spennende utstillere og ulike aktiviteter for barn og unge. 

Skaperfest 2021 på Vitenparken

Møt opp, delta lek og skap!  

Captain Credible 

Hvor langt kan man komme med et programmeringssett fra grunnskolen, en laserkutter og et brennende engasjement for musikk? Møt Captain Credible, hans hjemmesnekra instrumenter og opplev musikken hans!

skaperfest - helgaktivitet
Captain Credible
Foto: K. Gaare

Roger Antonsen 

I dette underholdende og fargerike foredraget får du høre om hvorfor programmering er mer enn du tror! Her får du høre om alt fra 3D-printing av kortstokking, laserskjæring av keltiske knuter og labyrinter av speil til kreativ programmering og hvordan matematikk kan oppleves på nye og originale måter. 

Roger Antonsen

Skriv med Siw 

Bli med Siw inn i en magisk verden der du møter fantasidyr som torskehelikoptre, papesprut og hundemark. Kan du gjette hvilke dyr de består av? Siw er en engasjert forfatter som brenner for at skriving er for absolutt alle. Hos Siw er det ikke fokus på rettskriving eller kommaregler, men på fantasi, kreativitet og skaperglede! Bli med og hjelp Siw med å skape en fortelling om et fantasidyr. Bruk kreativiteten din i skriveprosessen, så får du tegne og lage ditt eget fantasidyr! 

helgeaktivitet - barn
Skrive-Siw

Formel-Frederic 

Vår egen Forsker-Frederic har lidenskap for programmering, farger og formel 1. Derfor har han programmert fjernstyrte racerbiler og lagt inn fargeprofilene til alle Formel 1-lagene. I anledning Skaperfesten har han omdøpt seg til Formel-Frederic og håper alle vil prøve å kjøre om kapp med bilene hans mens han leker sportskommentator. Her blir det stemning! 

Forsker Frederic

 

Statistrikk med Kathrine Frey 

Husker du hun som strikket forklaringer om koronavirus på nett? Kathrine Frey Frøslie kommer for å fortelle hvordan hun bruker den ene lidenskapen sin til å forklare den andre! 

Statistrikk

Drone-Thomas 

Opplev moderne racing-droner i førstepersonssikt og modellfly med videolenke til bakken. Se hvordan man selv kan bygge sin egen drone som er fullt akrobatisk og kan oppnå hastigheter på over 150 km/t. 

skaperfest - helgaktivitet -
Drone-Thomas

Vinylkutting 

Har du gamle klær og handlenett som kunne trengt å gjøres litt kulere! Her kan du få lage motiver som du kan ta med hjem og stryke fast på klærne dine.

Ludenso 

Lag dine egne 3D-figurer og observer dem i AR! Ludenso er en norsk start up-bedrift som ønsker å gjøre AR (augmented reality/utvidet virkelighet) tilgjengelig for oss! 

Tegne-bot 

Hvordan få en robot til å tegne mønster? Dette lærer du overraskende lett på Skaperfest. Kom og prøve våre tegne-boter! 

Fikseverksted 

Lær med Ås Fiksekafé!
Ås Fiksekafé er i ferd med å bli en realitet. Her skal vi lære av hverandre og bli bedre til å fikse det som fikses kan.

Av og til kan en 3D-skriver være til god hjelp. I anledning skaperfesten vil vi vise hvordan 3D-skriveren kan brukes til å skape nye deler. Du skal få se den i aksjon og lære om den muligheter og begrensninger.

Bli med i Ås Fiksekafé, for vi trenger vi entusiaster. Dette fikser du! 

 

Samme dag arrangeres det Julemarked på Vitenparken. Følg Facebook-arrangementet.

Se alle våre arrangementer fremover.

 

Foto: Gorm K. Gaare

End date
11/27/2021

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets