fbpx Skip to content

Vitenparken

Vitensenteret Vitenparken og kulturfestivalen Uka i Ås inviterer til gratis familiedag

Familiedag under matfestivalen SmakÅs 2024

Velkommen til SmakÅs 2024

Markedsdag - 12. oktober 10.00 - 16.00
📍Ås sentrum (Rådhuplassen, 1430, Ås)

Familiedag - 13. oktober 10.00 - 16.00.
📍NMBU Campus Ås: Vitenparken og Samfunnet (Høgskoleveien 1, 1430, Ås)

SmakÅs er en årlig todagers mat- og teknologifestival i Ås kommune.

Ta en tur til koselige og pittoreske Ås denne høsten og utforsk lokale bønder og matprodusenter på lørdag, etterfulgt av en stor familiedag på søndag!

Under familiedagen på søndag, 13. oktober kan du forvente mange lærerike og gøyale aktiviteter for barn knyttet til mat, bærekraft og teknologi, med blant annet vitenshow med Forsker-Frederic, kodeaktiviteter, smaking av spiselige insekter og is laget med nitrogen, pannekakelaging med pannekakerobot, aktiviteter i Vitenparkens skolehage og mye mer! Voksne kan også delta i omvisninger rundt campus Ås, samt kunstfilmvisning og bokmesse.

Vi gleder oss til å se deg der! Hold av datoen.

Program kommer.


Arrangert av Ås kommune, Vitenparken og Uka i Ås:

Om SmakÅs

SmakÅs er Norges eneste mat- og teknologifestival med fokus på bærekraftig utvikling! Hver høst inviterer vi små og store fra Ås og omegn til vår festival her i Ås. Tidligere var SmakÅs en endagsfestival mellom Ås sentrum og Vitenparken på Campus Ås. I 2022 utvidet vi festivalen til flere dager, med markedsdag på lørdager og Familiedag på Vitenparken på søndager. I år feirer Uka i Ås også 100-årsjubileum, og som en hyllest til festivalens tradisjon med arrangementet “Gøy på landet”, samarbeider vi med Vitenparken om et gratis familiearrangement søndag 13. oktober!

Om Vitenparken

Vitenparken er et vitensenter som ligger på NMBU campus Ås og ble etablert i 2010. Som et vitensenter fokuserer våre aktiviteter og utdanningsprogrammer for barn på bærekraft, miljø og matproduksjon. Vi tilbyr et bredt spekter av aktiviteter: fra arrangementer for barn og ungdom i fritiden og skoleferien, til skolebesøk, populærvitenskapelige arrangementer for voksne, guidede turer rundt NMBU campus, Talentsenter for elever med stort læringspotensial, Makerspace, BioArt-utstillinger og arrangementer, til digitale læringsverktøy og spill, pedagogiske installasjoner og mye mer. Følg vårt program for å finne ut om kommende arrangementer: vitenparken.no/events.

Om Uka i Ås

UKA i Ås er Norges lengste kulturfestival og er en av de største kulturaktørene i Follo-regionen. I oktober 2024 arrangeres det som blir 100-årsjubileet til festivalen. UKA i Ås skapes på dugnad av over 1200 studenter ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. UKA i Ås er en gammel tradisjon med røtter tilbake til 1890-tallet da det for første gang ble arrangert studentrevy ved Den Høiere Landbrugsskole i Aas. UKA i Ås 2024 vil være den 52. i rekken over UKER som er arrangert siden 1924 da festivalen for første gang ble arrangert. Det vil si UKA i Ås feirer 100 år nå i 2024. UKA i Ås kan by på aktiviteter som UKErevyen, konserter, idrett- og veldedighetsarrangementer, temabarer arrangert av studentforeningene, quizer, bedriftsdager og mye mer – det skjer noe hver dag for enhver.

Om campus Ås

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås, bare en kort tur fra Oslo, er en skjult perle verdt å oppdage. Universitetets vakre campus ble designet av den anerkjente arkitekten Ole Sverre i perioden 1897–1902, inspirert av klassisk britisk arkitektur. Med sine imponerende bygninger som Urbygningen, Tårnbygningen, Circus og Tivoli, gir NMBU en fortryllende atmosfære som minner om scener fra berømte filmer og serier som Harry Potter, Bridgerton og Downton Abbey. I tillegg til den arkitektoniske prakt kan besøkende utforske over 800 forskjellige arter av busker og trær i de vakre hagene, inkludert et rosarium etablert i 1965 og et staudefelt med over 200 staudesorter. Europas mest avanserte veterinærbygg, åpnet i 2021, er også en attraksjon på campus, som huser både Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet. Kunstentusiaster vil glede seg over KORO-prosjektet som inkluderer moderne kunstverk plassert både innendørs og utendørs på campus. En dagstur til NMBU fra Oslo vil ikke bare gi deg unike kulturelle og arkitektoniske opplevelser, men også en dypere forståelse av dette fremragende universitetsmiljøet.

End date
10/13/2024 at 16:00

Tickets