fbpx Skip to content

Vitenparken

Sommer med Vitenparken uke 32: Knekk koden – redd kloden!

Hele sommeren vil det være spennende sommeraktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Vi har laget ukesprogram innenfor alt fra biologi og mat til teknologi og fremtidsvisjoner. Her kan du se programmet og melde deg på for uke 32 (03.08 - 07.08).

Knekk koden – redd kloden!

Vil du være med på en spennende reise i teknologiens verden? Denne uken kan du være med og lage ditt eget spill eller bygge din egen fjernstyrte robot. Hvordan kan teknologi og programmering brukes for å lage en bærekraftig fremtid? Bli med på en spennende sommeruke på Vitenparken Campus Ås. La Instruktørene fra Vitenparken ta dere med på en reise dere sent vil glemme.

Mandag: Kodedag

Denne uken handler om koding. Første dag blir en dag proppet med morsomme og spennende aktiviteter som blant annet lek med 3D-penner og egg-forsøk. Ved å bruke lett forståelig teknologisk utstyr, vil barna få en innføring i programmering. Det blir en myk og morsom innføring før den virkelige kodingen begynner senere i uken.

Tirsdag: Scratch this, scratch that?

Tirsdag leker vi med kodespråket scratch. Ved bruk av programmer for koding viser vi barna hvordan koding passer inn overalt i hverdagen. Og hvem vet? Kanskje barna får laget SITT HELT EGET SPILL! Greier instruktørene våre å forstå og løse spillet til barna?

Onsdag: Micro:Bit… hva kan jeg få til med denne? 

Micro:Bit er en liten PC, omtrent 2 cm x 4cm liten. Greier vi å bruke denne til å gjennomføre enkle ting? Som for eksempel å lage en skritt-teller? Eller kanskje et kompass? Bli med og utforsk koding ved hjelp av Micro:Bit!

Torsdag: Grønn koding

Hvordan kan man bruke koding og dagens mobile teknologi? På torsdag vil barna lære seg en annen form for koding på Micro:Bit, og de skal se på hvordan de kan bruke dette i undersøkelser av planter og andre grønne gjenstander.

Fredag: Kosedag! 

Har du hørt at Vitenparken har en egen pannekakerobot? SOM DU KAN KODE?!? Fredagen blir en oppvisning i hvordan kan man virkelig kan kose seg med koding. Vi avslutter dagen med grilling om været tillater det.

Praktisk informasjon

  • Oppmøte er på Vitenparken.
  • Programmet begynner klokken 09.00 hver dag, men det er mulig å møte opp allerede fra klokken 08.00. Vi holder på til klokken 15.30 alle ukedager.
  • Kle barna etter været.
  • Det blir to spisepauser hver dag, og alle  bes ta med egen matpakke. (cirka klokken 11.00 og cirka klokken 14.00).
  • Spis gjerne frokost hjemme før du kommer.
  • Vi følger myndighetenes råd og legge opp gode tiltak som ivaretar alle smittevernhensyn. Ytterligere informasjon om praktisk gjennomføring vil det bli informert nærmere om ved oppstart.

Har du spørsmål angående arrangementet?

Send en e-post til: vitenskolen@vitenparken.no

PS: Hvis du kjøper billetter til flere barn, kan du legge flere navn etc. i tekstfeltene 🙂

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
08/07/2020

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available