fbpx Skip to content

Vitenparken

Sommerfest for Vitenparkens Venner

Styret i Vitenparkens Venner inviterer 6. juni 2018 våre medlemmer til en ny opplevelsestur på Campus Ås. Turen avsluttes med et hyggelig måltid i Vitenparken. 

Omvisning i parken

Sommerfesten starter med en rundtur til Universitetsparkens monumenter. De fleste kjenner Falsenstøtta og Hirschstatuen. Mange av de andre monumentene er bortgjemt og lite kjent. Historien til monumentene er mindre kjent for de fleste av oss. Vi vil fokusere på følgende forhold: Monumentenes historie, kunstnerne som har laget monumentene, monumentene som del av parken, stein og materialbruk og personene som er knyttet til monumentene. Alle deltakere på opplevelsesturen vil få et hefte med informasjon om de tretten monumentene i Universitetsparken.

Om omviserne

Våre guider på turen er Astrid Klokk og Bjørn Anders Fredriksen. De har også bearbeidet teksten i fagheftet og samlet historiske bilder.

Astrid Klokk er født og oppvokst i Universitetsparken. Hun og hennes familie har vært knyttet til Universitetet og Universitetsparken i nesten 150 år. Astrid er kjent som en flink forteller og formidler av historien. Enhetssjef Bjørn Anders Fredriksen er utdannet landskapsarkitekt og har i dag ansvar for å forvalte Universitetsparken. Sammen med andre kollegaer arbeider han nå med ei bok om Universitetsparken og dens historie.

Middag på Vitenparken Kafé

Etter vandringen samles vi til et hyggelig måltid ute i ettermiddagssola (forhåpentligvis) foran Vitenparken, eller inne.  Vi får servert sodd, som er tradisjonsrik festmat. Kokken på Vitenparken er fra Island, og han vil servere oss en versjon som er inspirert fra sitt hjemland.

Drikke kjøper vi selv, f.eks Vitenparkens eget øl fra Parken Mikrobryggeri. Mens vi spiser, vil styrets leder, Per Harald Grue, tidligere president i Norske Akevitters Venner, fortelle litt om akevittene som passer til norsk mat og som skaper gode møter rundt bordet. Han kan det meste om snapser basert på norske urter og bær!

Påmelding

Dette flotte arrangementet koster kr 150 for medlemmer og kr 300 for ikke-medlemmer. Ta gjerne med deg venner og bekjente. De som melder seg inn i Vitenparkens Venner på sommerfesten får arrangementet gratis (årskontingent kr 150 for hovedmedlem og kr 100 for familiemedlem).

Bindende påmelding til kasserer Ragnhild Næverlid senest mandag 29. mai med forhåndsinnbetaling på konto 0530 35 80982. Merk innbetalingen med «Sommerfest 2018» og ditt navn.

Si samtidig fra til Ragnhild: rane55@online.no om eventuelle allergier eller andre forhold som Vitenparken kan ta hensyn til.

Program

Kl. 17.00 Ankomst Vitenparken
Bilparkering på Campus ved Vitenparken for de som kjører

Kl. 17.15. Opplevelsestur til Universitetsparkens monumenter
Guide: Astrid Klokk og Bjørn Anders Fredriksen

Kl 18.30 Retur Vitenparken

Kl 18.45 Servering i Vitenparken med sosialt samvær

Kl 20.30 Avslutning

End date
06/06/2018

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets