fbpx Skip to content

Vitenparken

Surdeigsbrødkurs med Bohlin Bakeri – Utsolgt

Dato: 15.02.2024
Tidspunkt: 19:00 - ca. 22:00
Pris: kr 349,-
Kapasitet: 15 deltakere. Påmeldingsfrist er 13.februar kl. 23:00

Velkomen til brødkurs med Bohlin Bakeri på Vitenparken den 15. februar

Kurset er for deg som ønsker en introduksjon til surdeigsbakst. Det er ikke krav til noe forkunnskap, og vi vil ta dere igjennom alle deler av prosessen ved baking av surdeigsbrød; fra surdeigsstarter til ferdig stekt brød.

Med seg hjem får man en surdeigsstarter (fra vår surdeigsbaby) og en oppskrift på et landbrød som er et perfekt brød å bake når man skal lære seg å bake surdeigsbrød.

Om Bohlin Bakeri: 

Bohlin Bakeri ble oppdaget av Ås-borgerne Åsmund Lieblein og Jenny Mohn. Over en lengre periode hadde de diskutert behovet for et sted i Ås hvor man kunne kjøpe ferske, lokale bakevarer. I tillegg næret begge ønsket om å utvide brødbakingen utover sine egne familier og ta hobbyen et skritt videre. Nå befinner de seg i oppstartsfasen av et mikrobakeri i kjelleren til Åsmund, hvor de planlegger å innrede et rom for småskala produksjon av brød og annen surdeigsbakst. Ifølge planen vil de snart tilby ferskt brød på lørdager og søndager. 

I mellomtiden kan interesserte følge dem på Instagram @bohlinbakeri. Følg med der for oppdateringer om prosessen og for å få vite når det blir mulig å kjøpe ferskt brød fra det splitter nye bakeriet!

Om Åsmund:

Åsmund Lieblein, 35 år, oppvokst i Ås, returnerte til hjembyen for snart tre år siden med sin familie.

Åsmund er sivilingeniør utdannet fra NTNU i Trondheim og arbeider med analyse i Oslo brann- og redningsetat. I sitt daglige arbeid produserer han omfattende mengder tekst og tall. Hans interesse for bakehobbyen fungerer som et velkomment avbrekk fra den analytiske hverdagen og gir ham muligheten til å skape noe fysisk med hendene.

Hans fascinasjon for surdeigsbaking startet sommeren 2018, da han bodde på en gård i Jotunheimen i forbindelse med et bryllup. Frokosten på gården inkluderte nystekte surdeigsbrød som Åsmund likte svært godt. Han ble særlig fascinert av at man (tilsynelatende) kunne lage så velsmakende brød hjemme på eget kjøkken. Ved hjemkomsten begynte han å eksperimentere, og raskt utviklet han en lidenskap for surdeigsbaking. Han har siden den gang bakt brød hjemme på eget kjøkken og har de siste årene hatt ønsket om å utforske baking i litt større skala.

Om Jenny: 

Jenny Mohn, 36 år, er bosatt på Landås i Ås med to barn og en mann. Hun vokste opp i Ås og returnerte i 2019 etter mange år i Oslo.

Jenny er utdannet arkitekt og har nylig etablert sitt eget arkitektkontor i Ås sentrum. Ås er et utrolig flott sted å bo, og hun ønsker å bidra til mer utvikling og spennende aktiviteter i kommunen. Etableringen av hennes egen praksis og mikrobakeriet er noe hun brenner for, og hun ser det som et verdifullt tilskudd til Ås.

Hun startet med surdeigsbaking i 2021 da hun følte savnet etter muligheten til å kjøpe ferskt brød i Ås. Jenny har en bakgrunn med mye baking gjennom hele livet, og fikk tips om å prøve surdeigsbaking fra en venn. I tillegg til den fantastiske smaken av surdeigsbrød, oppdaget hun at bakeprosessen var både morsom og utfordrende. Det var da hun møtte Åsmund, og de begynte å utveksle bilder av brødene sine og dele erfaringer. Det var gjennom denne kontakten at ideen om å gå fra å bake brød for egen familie til å etablere et lite bakeri begynte å ta form.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
02/15/2024

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets