fbpx Skip to content

Vitenparken

Vinterferieaktiviteter på Vitenparken!

I uke 8 er det vinterferie, og det betyr fem dager med spennende og engasjerende aktiviteter på Vitenparken! Dagene har hvert sitt tema, og barna vil lære om alt fra tyngdekraft til koding, og lage ting som lavalamper og terrarium.

En uke hvor du kan lære, smake, gruble og eksperimentere

Kom og bli med på en mengde forskjellige fritidsaktiviteter på Vitenparken i vinterferien! Om man blir med på én, flere eller alle dager, garanterer vi spennende eksperimenter og gøyale aktiviteter som både utfordrer og engasjerer.

 

Mandag – Tyngdekraft og lavalamper!

Uka innledes med fysikkens lover og mysterier. Hvordan fungerer tyngdekraften, og hvorfor bærer navnet Galileo Galilei slik vekt? Barna skal blant annet “dyrke” en saltkrystall og lage en helt egen lavalampe! Dagen avsluttes med en “eggdrop challenge” – hvem klarer å polstre egget sitt så godt at det overlever et fall?

 

Tirsdag – “Programmér” både venner og roboter!

På tirsdag står algoritmisk tenkning for tur. Vi skal bli bedre kjent med hvordan vi kan kontrollere roboter (til å blant annet spille fotball), og programmere på datamaskiner. Ferdighetene vi lærer skal også brukes til et opplegg ved navn “Grønnkoding”, som setter programmering i sammenheng med landbruket. Her skal vi blant annet lage fuktighetsmålere, lysmålere og kollisjonssensorer. Det blir altså mye spennende og lærerikt for den data- og teknologinysgjerrige!

 

Onsdag – Unge forskere søkes!

På onsdag skal labfrakken og forsøksbrillene på, for da skal vi nemlig eksperimentere med forskjellige forsøk! Hypoteser skal formuleres og stoffer skal blandes. Hvor mye kraft tåler egg, og kan vi lære om Golfstrømmen ved å lage en deilig slush? Og er det mulig å lage tannkrem for elefanter? For en forsker er spørsmålene mange, og i løpet av dagen skal vi ha kommet til bunns i mange erlenmeyerkolber!

 

Torsdag – Utforsk og legg til rette for liv!

Torsdag skal vi utforske biologien og utføre flere eksperimenter og undersøkelser knyttet til vitenskapen om liv. Vi skal blant annet se på blodet og finne ut hvordan man kan identifisere ulike blodtyper. Innebærer det noen vesentlig forskjell å ha en type blod i stedet for en annen? Vi skal også legge et lite grunnlag for utfoldelsen av liv ved å designe og lage hvert vårt eget lille terrarium. Forholdene vi legger til rette for inne i terrariet vil påvirke hvordan livet utfolder seg på innsiden. Det blir som et eget lite økosystem!

 

Fredag – Sulten på velsmakende kunnskap?

Fredagen blir en real kosedag med både bakst og fun facts! Vi skal bli kjent med hvordan gjær fungerer ved å bake boller, og finne ut om flytende nitrogen kan transformeres til en velsmakende is. Vi skal også smake på noen mer “eksotiske” saker, for du spiser kanskje ikke en håndfull insekter hver fredag? Melbillelarver vil potensielt bli en viktig matkilde i fremtiden, og vi skal undersøke hvor spiselige de faktisk er – i brownies form! Klarer man å smake forskjellen på melbillelarve-brownies og vanlig brownies?

 

Praktisk informasjon

  • På grunn av koronarestriksjonene kan kun barn og unge under 20 år delta.
  • Det er obligatorisk påmelding og ikke mulig å møte opp på Vitenparken uten å være påmeldt på forhånd.
  • Oppmøte er på Vitenparken.
  • Programmet begynner klokken 09.00 hver dag, men det er mulig å møte opp allerede fra klokken 08.00. Vi holder på til klokken 15.45 alle dagene.
  • Kle barna til å være både inne og ute.
  • Det er spisepause kl. 11.30, og alle bes ta med egen matpakke.
  • Spis gjerne frokost hjemme før du kommer.
  • Vi følger myndighetenes råd og legger opp gode tiltak som ivaretar alle smittevernhensyn. Ytterligere informasjon om praktisk gjennomføring vil det bli informert nærmere om ved oppstart.

 

Har du spørsmål angående arrangementet?

Send en e-post til vitenskolen@vitenparken.no

Hvis du får opp en feilmelding under betaling på beløp over 1000 kroner, er dette fordi betalingsleverandøren krever to-faktor-identifisering. Dette har dessverre ikke vår betalingspartner implementert enda, så da må du sende oss en mail mailadressen over, så ordner vi det slik at du får faktura i stedet.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
02/28/2021 at 15:45

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available