fbpx Skip to content

Vitenparken

Vitencamp Oslofjorden!

Dato: 27. – 28. mai på Tollboden i Drøbak

Tidspunkt: kl. 10:00 – 16:00 begge dager

For alle i ungdomsskole og videregående skole

Gratis

Kontakt: Talentsenter@vitenparken.no

Praktisk informasjon: Ta med solkrem, klær som passer til å være ute, en ekstra genser og gode sko.

Oslofjorden er hjem for mange forskjellige arter og er en viktig del av byutviklingen i Norge. Men de siste årene har miljøtilstanden i fjorden blitt forverret, og den er nå i en alvorlig tilstand!

Vil du lære mer om fjorden og finne ut hva vi kan gjøre for å forbedre situasjonen?

Bli med på Talentsentercamp Oslofjorden 27.-28. mai. Det er en gratis aktivitet arrangert av Vitenparken Campus Ås.

I løpet av helgen vil vi utforske og lære om økosystemet og biodiversiteten i fjorden med disseksjon av hai (pigghå) i et laboratorium, ha interessante diskusjoner, spise lunsj og rett og slett ha det gøy.

Høres det interessant ut? Ikke glem å melde deg på nedenfor. Velg om du vil delta lørdag, søndag eller begge dagene. Merk at vi har begrenset kapasitet på søndag (24 plasser).


Lørdag 27. mai 

Er du nysgjerrig på hva som rører seg under vann i Oslofjorden? Vil du lære mer om livet i havet, og hvordan økosystemene der fungerer? Hvem er det som bor på bunn og i vannkanten og midt i sjøen, og hva er det egentlig som har skjedd siden alle snakker om at torsken sliter?

Bli med på feltdag med marinbiologene fra Lei en biolog på forskningsstasjonen Tollboden i Drøbak 27. mai! Vi setter opp akvarier og får møte Oslofjordboerne på nært hold.

Program:

  • Hei og velkommen!
  • Introduksjon til Oslofjorden og marinbiologi
  • Vi går i felt! Feltundersøkelser i fjæresonen
  • Lunsjpause
  • Hvem har vi funnet? Artsbestemmelse og artskunnskap
  • Utfordringer med Oslofjorden – hva er de og hva kan vi gjøre?

Dagen er et samarbeid mellom Lei en biolog og Viteparken på NMBU i Ås.
Lei en biolog er en gjeng med skravlesjuke biologer som brenner for å gjøre tunge vitenskapelige temaer om til noe som er gøy og forståelig for alle.

Søndag 28. mai 

Synes du det er spennende å lære om hvordan dyr er satt sammen? Har du lyst til å prøve å jobbe med marinbiologi på lab?

Dette blir en en spennende og lærerik dag med Hans Erik Karlsen, førstemanuesis ved Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Oslo og bestyrer av Biologisk stasjon i Drøbak. I løpet av dagen skal vi utforske og lære mer om havets dyr gjennom enkel disseksjon av både kråkboller og hai (pigghå).

Sammen skal vi undersøke anatomien til pigghuder og haier. Vi skal blant annet snakke om hvordan kråkeboller spiser og hvordan de klarer å bevege seg på havbunnen. På ettermiddagen skal vi undersøke hvordan haier beveger seg gjennom vannet og hvorfor de ikke har beinvev. Vi skal også studere haiens særegne hudskjell, samt se på haiens tenner, nese, øyne, elektrofølsomme organer og indre organer som hjernen.

Her får du mulighet til å lære og utforske masse, og prøve deg som marinbiolog!

Program:

  • Hei og velkommen
  • Hva er en kråkebolle? Vi undersøker anatomien til pigghuder!
  • Lunsj
  • Undersøkelse og dissikering av hai

Bilder: Photo: © Jan Khür / Lei en biolog  og iStock

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
05/28/2023

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available