fbpx Skip to content

Vitenparken

Vitenparken ansetter insekter – 8.-10. trinn

Vitenparken ansetter insekter – er de ekle eller hjelpsomme?

Alle spiser mat, men det er sjelden vi tenker på den reisen maten har gjort før vi putter den i munnen. Underveis på reisen til fra ingenting til ferdig produkt spiller naturen en stor rolle og insekter gjør det både lettere og vanskeligere å dyrke råvarene vi er avhengig av.

Bli kjent med insekter som jobber gratis for at du skal få sunn mat på bordet. Er de en del av en bærekraftig fremtid? Vi utfører et forsøk med skadedyr og nyttedyr, lærer om samspill i naturen og forskningen som foregår på noen spesifikke utfordringer i matproduksjon. 

Vi kommer inn på FNs bærekraftsmål som handler om å utrydde sult og noen av utfordringene fremtidens jordbruk står overfor. Alt dette i selskap med noen små dyr som jobber gratis og uten å klage.

SMARTCROP

I dette undervisningsopplegget forteller vi kort om forskerne på NIBIO som jobber med nytteinsekter og hvordan de er en viktig del av bærekraftig matproduksjon. Bruk av nyttedyr bidrar til å minimere bruken av kjemiske plantevernmidler. Les mer om forskningsprosjektet SMARTCROP.

Kompetansemål

Opplegget er utviklet av pedagoger som tar utgangspunkt i Fagfornyelsen.

Foto: Erling Fløistad, NIBIO

Bookings