fbpx Skip to content

Vitenparken

To gryter 8.-10. trinn

Kan du identifisere alle ingrediensene i en matrett? I dette undervisningsopplegget vil elevenes kunnskap om mat, smak og bærekraft bli satt på en prøve!

Bærekraftig mat

To matretter, men som er tilberedt med bruk av ingredienser med ulik produksjonsbakgrunn og historie. Hvilke av de grytene er meste bærekraftig produsert?

Elevene vil få en intro til temaet bærekraft og vil motta veiledning og tips i forhold til hvilke aspekter de må ta med i betraktningen når de forsøker å spore seg frem til svaret. Noen eksempler, samt åpne spørsmål til diskusjon vil bidra i å sette de inn i riktig tankemønster.

  • elevene skal smake på hver av rettene, diskutere og gjøre vurderinger
  •  elevene må utføre detektivarbeid for å spore seg frem til matretten som har tilbedt med bruk av mest bærekraftig produserte råvarer/ingredienser
  • alle ingrediensene som er benyttet i matrettene vil være tilgjengelig for klassen

Kompetansemål

Opplegget er utviklet av pedagoger som tar utgangspunkt i Fagfornyelsen.

For- og etterarbeid

Last ned To gryter forarbeid bærekraft

Last ned To gryter etterarbeid bærekraft

 

Bookings