Urtesmør
Urtesmør er enkelt og godt til brød, varme grønnsaker, kjøtt og fisk. Variér med forskjellige urter og smaker!
![](https://vitenparken.no/wp-content/uploads/sites/6/2020/10/annie-spratt-herbbutter-unsplash-1200x1280.jpg)
Utstyr og fremgangsmåte
Til åtte porsjoner trenger du:
• 100 g smør
• 2 ss friske urter, eller 1 ts tørkede
• 1 ss sitronsaft
• 1/2 ts salt
• 1/4 ts pepper
La smøret ligge framme så det blir romtemperert og mykt å jobbe med. Finhakk urtene. Bland alle ingrediensene godt sammen.
Lag en pølse av smøret på matpapir. Rull smøret inn i papiret og la det stivne i kjøleskapet. Før servering skjærer du smøret i skiver.
Urtesmøret kan også fryses, da blir holdbarheten litt bedre.