Omvisning

Vitenparken tilbyr omvisning i NMBU parken Campus Ås for små og store grupper. En hyggelig vandring i en av Norges flotteste parker.

Fortid og fremtid

Vi vandrer i en av Norges flotteste parker. På veien får dere høre historien om de unike, fredete bygningene og planlegging og drift av parkanlegget. Vi forteller historien om Norges første høyere landbruksskole, senere universitet og hvilken rolle denne institusjonen hadde i moderniseringen av Norge, fra 1850-tallet til vår tid. I 2021 flyttet Veterinærhøyskolen inn på Campus Ås. Dere får også en kikk inn i deres flotte lokaler.

 

Park- og kunstvandring

Monumental arkitektur og et flott nyklassisistisk parkanlegg. En kan finne rundt 800 sorter busker og trær i parken, samt et rosarium anlagt i 1965 og et staudefelt med over 200 staudesorter. Innslagene av sommerblomster varierer fra år til år og hver høst settes det ned mange løk. Parken byr også på et rikt utvalg av blant annet Rhododendron.

 

Tid og priser

Omvisningene tar ca 2 timer.

Oppstartspris: Kr 1000,-

Tillegg per person: Kr 100,-

Maks 25 personer per omviser.

Etter kl. 16.00 og i helgene, tilkommer det kr 500,- for hhv. kveld og helg.

 

Andedammen Café & Restaurant

Omvisningen kan kombineres med en lunsj, eller kaffe og kake, i Vitenparkens Andedammen Café & Restaurant. Her får du mat laget fra bunnen av med gode, sesongbaserte ingredienser.

 

Spørsmål og bestilling

booking@vitenparken.no eller ring 64 80 86 00

01
03
04
05
06
07
01
02