Nyhet i utstillingen: Brølepanteren!

Vi har fått godkjent en omfattende smittevernplan av kommuneoverlegen og kan endelig åpne utstillingen vår. Alt av smittevernhensyn er ivaretatt og derfor kan dere bare komme og oppleve vår nyeste installasjon: Brølepanteren!

I Brølepanteren får beina virkelig kjørt seg. Hvor mange flasker klarer du å pante? Hvor høyt brøler panteren? Det er bare en måte å finne det ut på! Foto: Joe Urruatia.

Prøv Brølepanteren, PizzaToget, ta traktorlappen og bli en FarmHero

I utstillingen Mat for mindre møter du på mange lekne installasjoner som får deg til å tenke over både egne matvalg og hvordan verdens matproduksjon bør foregå i fremtiden. Ta lappen med vår traktorsimulator, komponer din egen digitale pizza med karakterene i PizzaToget, bli en presisjonsbonde ved å treffe ugresset i spillet FarmHero og ikke minst:

Kjøp billett på forhånd her eller på Vipps

Bli en Brølepanter!

Kjenn på kroppen hvor mye energi vi bruker ved panting av flasker med vår helt nye installasjon, Brølepanteren. Prøv den flunkende nye installasjon som vi har laget sammen med Infinitum. Brølepanteren er en sirkulærøkonomi-maskin som lar deg kjenne på kroppen hvor mye energi du bruker som tilsvarer det å pante en flaske. Jo mer du panter, jo mer energi og CO2 sparer du. Å resirkulere en plastflaske flere ganger er faktisk mer energisparende enn å resirkulere glass eller aluminium.

Barna på sommerskolen har allerede testet Brølepanteren grundig og tilbakemeldingene er unisone: dette er gøy! Foto: Joe Urruatia.

Interaktive installasjoner

Utstillingen vår består av installasjoner som vi har utviklet i samarbeid både akademia og næringsliv. Her kan du leke som du vil, ta så mange bilder du ønsker og la deg inspirere. Kanskje er det nettopp du som hjelper til å utvikle fremtidens bærekraftige matproduksjon?

Inngang og smittevernhensyn

Utstillingen koster 70 kroner per person, både for voksne og for barn. For å kunne håndheve myndighetenes krav til smittevern må vi registrere alle besøkende til utstillingen. Derfor oppfordrer vi til å kjøpe billetter på forhånd, enten via nettsidene våre eller på Vipps (søk på Vitenparken). Alle flater steriliseres regelmessig og antallet samtidige besøkende begrenses. Mens du eventuelt venter litt på å komme inn så har vi alltids softismaskinen.

Kjøp billett på forhånd her eller på Vipps

Related news