Syv grunner til å besøke Vitenparken i sommer

Kun 30 minutter fra Oslo ligger Vitenparken – et møtested der teknologi, mat og forskning metter sultne mager og hoder. Ta deg en tur til Vitenparken for å oppleve et parkanlegg i verdensklasse, spis deilig bærekraftig mat og softis fra en lokal produsent, gå på skattejakt og bli en Brølepanter!

1. Besøk vår utstilling «Mat for mindre» i Vitenverden

I Vitenverden på Vitenparken har vi mange lekne installasjoner som får deg til å tenke over både egne matvalg og hvordan verdens matproduksjon bør foregå i fremtiden. Installasjonene er utviklet i samarbeid med akademia og næringsliv, og er ment for å gi alle spennende og lærerike opplevelser. I Vitenverden kan du for eksempel bli en Brølepanter der du får kjenne på kroppen hvor mye energi vi bruker ved panting av flasker. Jo mer du panter, jo mer energi og CO2 sparer du! Du kan også ta lappen med vår traktorsimulator, komponere din egen digitale pizza på PizzaToget og bli en presisjonsbonde ved å treffe ugresset i spillet FarmHero. Det er tid for lek og læring!

Besøk Vitenverden og bli en Brølepanter!
Aktivitet for barn på lørdag
Vi har mange installasjoner med fokus på lek og læring

2. Spis softis fra lokal produsent på Vitenparken Kafé

I Vitenparken Kafé er vi så heldige å ha en softismaskin som gir deilig softis fra Kulinaris. Du kan velge ditt favorittstrøssel, tørkede browniebiter eller kanskje ønsker du å smake med balsamico og havsalt? Uansett hva du velger smaker den himmelsk! På Vitenparken Kafé har vi også lokal mat og drikke som du kan nyte med utsikt over den vakre universitetsparken.

Hvilket strøssel liker du best? Vi har de klassiske favorittene og andre nye spennende smaker.

3. Gå på oppdagelsesferd med Xplore-appen

Opplev det flotte område rundt Vitenparken, med mye historie, vakre bygninger og noen av Norges flotteste hager. Last ned Xplore i App Store eller Google Play og utforsk området rundt Vitenparken. Xplore er Vitenparkens egen app med kart over området rundt Vitenparken. Vi har laget ulike turer med interaktive poster som gjør at du kan lære mer om Vitenparken og historien til området rundt parken.

Last ned Xplore-appen og gå på oppdagelsesferd i området rundt Vitenparken.

4. Dra på skattejakt i området rundt Vitenparken

Inne på Xplore appen har du mulighet til å velge en skattejakt som passer for de minste og de litt større barna. Klarer du å finne alle de ulike gjenstandene rundt Andedammen? Eller klarer du å komme frem til løsningsordet ved å løse oppgaver rundt Vitenparken? Når du er ferdig med skattejakten får du en fin overraskelse inne på Vitenparken.

På Xplore-appen har vi lagt ut ulike poster rundt Andedammen. Klarer dere å finne de ulike gjenstandene i omgivelsene rundt deg?

5. Sommerskole på Vitenparken 2021

På Vitenparkens sommerskole kan barna kose deg hele uka med ulike aktiviteter og opplevelser. Vi er både inne på Vitenparken og ute i Norges flotteste parkanlegg. Barna vil studere insekter, lage oppfinnelser, programmere rullende kule, utforske sansene og mye, mye mer.

Vi tilpasser oss myndighetenes smittevernregler og sørger for at barna får en uforglemmelig opplevelse her hos oss. Sommerskolen foregår i uke 27, 28, 29, 30, 31 og 32 og passer barn i alderen 7-13 år. Følg denne lenken for å lese mer om sommerskolen.

På VitenSkolen får barna være med på mange spennende aktiviteter både inne på Vitenparken og ute i den flotte parken

6. Bestill omvisning i parken

Er du nysgjerrig på historien til området rundt Vitenparken, eller alle de flotte plantene i hagene? Vitenparken kan tilby din gruppe en hyggelig vandring med omvisning i en av Norges flotteste parker. Kanskje dere også ønsker å kombinere omvisningen med en lunsj eller kaffe og kake i Vitenparken Kafé? Les mer om omvisningene våres her.

Er du nysgjerrig på historien rundt om i universitetsparken? Bestill en omvisning!

7. Spis deilig lokal og bærekraftig mat

Vitenparken Kafé har nettopp åpnet et nytt kjøkken, og vi er klare for å servere dere mange deilige retter. Menyen vår endrer seg hver uke fordi vi bruker sesongens varer fra vår helt egen kjøkkenhage. Vi får også andre råvarer fra lokale produsenter.

På Vitenparken Kafé jobber vi for å være mest mulig bærekraftig. Derfor komposterer vi matavfallet fra kjøkkenet slik at næringsstoffene går tilbake til kjøkkenhagen. Dette resulterer i at vi får flott, næringsrik jord til råvarene vi dyrker samtidig som vi reduserer matsvinn fra kjøkkenet.

Klikk her for å se vår meny.

På Vitenparken Kafé har vi frokost og lunsj til alle sultne gjester. Vi har både salat, suppe og andre varme retter på menyen. Vi skifter menyen hver uke da vi følger sesongens råvarer.

Related news