Kakaokrise! – interaktivt digitalt læringseventyr

 

Kakaokrise! – interaktivt digitalt læringseventyr

La elevene dine lære om hvordan klimaendringer påvirker samfunnet og den globale politikken,  ved å oppleve temaet gjennom den interaktive historien om ungdomspolitiker Sara (18). Hun kjemper både for å redde driften til familiegården sin, og for internasjonal solidaritet i møte med ekstremvær, klimaflyktninger og matvaremangel. Når en orkan i Venezuela forårsaker akutt mangel på kakaobønner i verden,  demonstrerer Sara og bestevennen Sebastian for at verdens politikere skal tenke på naturen og miljøet når de forhandler krisetiltak.

Undervisningstilbudet Kakaokrise! er bygget på kjerneelmentene og kompetansemål i læreplanen for Vg1 Naturbruk. Elevene følger Sara og bestevennen Sebastian gjennom en interaktiv digital tegneserie der de opplever noe av kompleksiteten ved å leve i en verden der klimaendringer, sosiale- og politiske forhold påvirker oss som mennesker direkte og indirekte.

Kakaokrise! med den grafiske novellen Fremtidsfrø fremmer læring gjennom å utforske konsekvensene av klimaendringer fra mange ulike utgangspunkt; digitale videospill, filosofiske spørsmål, fordypningsoppgaver og en tilhørende app med oppgaver plassert fysisk i elevenes nærmiljø.  Undervisningstilbudet gir også elevene anledning til å reflektere rundt og uttrykke meninger knyttet til disse temaene.

Kakaokrise er i dag tilgjengelig på bokmål, nynorsk, ukrainsk og russisk!

Læremidlen er gratis og åpen for bruk fram til 2026.

Finn opplegget her.

Dette læremiddelet er utviklet med støtte fra Utdanningsdirektoratet.

Kakaokrise!

 

Related news