fbpx Skip to content

Vitenparken

Få grønne fingre – Dugnad i kjøkkenhagen

Lyst til å grave i jorda og bli kjent med planter? Vi holder dugnad i Vitenparkens kjøkkenhage og veksthus, tirsdag 22. og onsdag 23. mai fra kl 15.30. Oppmøte er på Vitenparken, og alle som kommer får en matbit av kjøkkensjefen vår, Hafsteinn.

På Vitenparken snakker vi ikke bare om mat – vi produserer den også. I kjøkkenhagen og i veksthuset dyrker vi grønnsaker og urter til Vitenparken Kafé. Matavfallet fra kafeen komposteres og går tilbake i matjorda i kjøkkenhagen.

Bli med på dugnad

Bli med på dugnad i kjøkkenhagen. Da får du praktisk erfaring med jordarbeid, kompostering og grønnsaksdyrking. Sammen skal vi sørge for at hagen blir bugnende og fin. Oppmøte er på Vitenparken. Der spiser vi en matbit før vi går opp til veksthuset sammen og setter i gang med arbeidet. Ta med arbeidstøy. Resten har vi!

100 sorter i et vekstskifte

I kjøkkenhagen er vi inspirert av ulike dyrkingsmetoder. Vi praktiserer vekstskifte, hvor vi roterer hvilke vekster som dyrkes på samme jordlapp, vi dekker jorda med strå for å bevare fuktighet, vi dyrker belgvekster som fikserer nitrogen i jorda og vi utforsker opp ulike komposteringsmetoder. Inne i veksthuset har vi en FarmBot. Dette er en robot som vi programmerer til å så, vanne og luke – og den er helt presis. Her kan du oppleve hvordan teknologi og matproduksjon er flettet inn i hverandre.

End date
05/23/2018 at 00:00

Booking Date Expired: This event has passed today's date.
  • Veksthuset og kjøkkenhagen - her dyrker vi mat til kafeen vår.
  • Veksthuset ligger ved siden av Senter for klimaregulert planteforskning.
  • Mat i det grønne - i kjøkkenhagen bugner det om sommeren.

Tickets