Utsatt: Ølsmaking 101
Velkommen inn i ølets verden. Kjøkkensjefen på Vitenparken, Hafsteinn Snæland, lærer deg å navigere i en verden av øl. Vi har alt vi trenger for en smakfull og hyggelig aften, så det eneste du trenger å gjøre er å møte opp med nysgjerrig hode og mage.
Grunnet få påmeldinger har vi valgt å utsette dette arrangementet. Var du en av de som satt på gjerdet uten å bestille billett? Ta kontakt med oss, så sier vi fra når vi har en ny dato 🙂
På Vitenparkens Ølskole studerer vi ølets verden og lærer å smake på verdens mest populære alkoholholdige drikkevare. Vi går inn på historien om øl, produksjon av øl og de viktigste øltypene. På ølsmakingen ser vi på dufter, smaker og diskuterer øl og råvarer brukt til brygging av øl. Deltakere får oppleve alt fra pilsner til stout og surøl. Lyse, mørke, svake, sterke, bitre, fruktige, aromatiske, ferske, sure og søte øltyper blir smakt. Vi bruker også øl fra vårt eget bryggeri – Parken Mikrobryggeri, og andre øltyper med fokus på norsk produksjon.
Kursholder er Hafsteinn Snæland, kjøkkensjef på Vitenparken. Haffi er også bryggerisjef på Parken Mikrobryggeri, utdannet ølsommelier og sertifisert øldommer. Han leder deltakere gjennom ølets verden og sørger for at alle får smakt noe nytt og spennende. Smaksverkstedet varer i to timer, og kan kombineres med Ølsmaking 102 hvis du vil det.
–
Har du spørsmål angående kurset? Send en epost til elise@vitenparken.no.
End date
09/25/2019
-
Deltagerne får oppleve flere forskjellige typer øl. Foto: Joe Urrutia / Vitenparken
-
Hafsteinn heller og heller. Foto: Joe Urrutia / Vitenparken
-
Vitenparken har arrangert flere godt besøkte ølsmakinger. Foto: Joe Urrutia / Vitenparken
-
Deltagerne tar egne notater på kurset. Foto: Joe Urrutia / Vitenparken
-
En mørk øl. Er det en porter, mon tro? Foto: Joe Urrutia / Vitenparken