fbpx Skip to content

Vitenparken

Regnskogaften

Dato: 20. april
Tidspunkt: 17:00 – 22:00
Pris:
Vanlig: 210 kr
Earlybird: 180 kr (frem til 6.04.2023)
Student: Gratis
(Blad ned på siden for kjøp av billetter)

Den 20. april inviterer Vitenparken til Regnskogaften ved Andedammen.

Regnskoger er essensielle for å opprettholde klimaet, støtte biodiversitet og menneskelige ressurser. Vil du lære mer om dette fascinerende økosystemet? Bli med på Regnskogkvelden hos Vitenparken og lytt til foredrag fra ledende eksperter som Anders Krogh fra Regnskogfondet, som har bodd hos to urfolksgrupper i Amazonas i 18 måneder og oppdaget en ukjent folkegruppe, Prof. Torbjørn Haugaasen fra TREcoL ved NMBU, som har jobbet med den brasilianske Amazonas i 20 år og vil snakke om TREcols arbeid, og Prof. Arild Angelsen fra Handelshøyskolen NMBU, som vil dele sin ekspertise innen utviklingsøkonomi, klima og fattigdom.
Og blir du minglende etter hovedaktivitetene så kan vi friste med en regnskogquiz med Forsker-Frederic og Jungel Joe og god stemning blant likesinnede regnskogsentusiaster.

Program:

17:00: Dørene åpner for publikum
18:00: Velkommen til regnskogaften
18:10: Anders Krogh fra Regnskogfondet forteller om sin tid med Matsesene i Brasil
19:00: Kulturelt innslag
19:15: Kort pause
19:25: Prof. Torbjørn Haugaasen, TREcoL og deres forskning på tropisk regnskog
19:55: Panelsamtale med Anders Krogh fra Regnskogfondet og Prof. Torbjørn Haugaasen fra TREcoL på NMBU, og Prof. Arild Angelsen fra Handelhøyskolen NMBU
20:30: Sosialt og mingling + regnskog Quiz med ForskerFrederic og Jungel Joe for de som ønsker. Dørene stenges kl. 22.

Anders C. Krogh, Regnskogfondet

Anders C. Krogh har hele sitt liv vært dypt engasjert i kampen for den tropiske regnskogen og indianernes selvråderett over sine tradisjonelle territorier. Han jobber i Regnskogfondet og er blant verdens ledende eksperter på urfolk som fortsatt lever uten kontakt med omverdenen. Krogh har levd 18 måneder hos to urfolksgrupper i Amazonas, matses og yine, i de utilgjengelige grensetraktene mellom Peru og Brasil. I 1999 oppdaget han et ukjent folk – “det langhårete folket”. Hans dokumentasjon bidro til at dette folkets eksistens oppnådde offisiell anerkjennelse i Peru i 2017. Krogh er en engasjert foredragsholder og kombinerer spennende personlige historier med en unik innsikt i den tropiske regnskogen og menneskene som lever der.


Torbjørn Haugaasen, TREcoL, NMBU

Torbjørn Haugaasen har omfattende erfaring innenfor tropisk økologi og bevaringsbiologi. Han har jobbet i Amazonas i over 25 år, samt i Afrika og Asia. Hans forskningsinteresser er brede og inkluderer studier av interaksjoner mellom planter og dyr, dyreatferd, økologi og sesongvariasjoner i flomskoger, virkningen av endringer i landbruket på biodiversitet, og økologi og forvaltning av skogressurser.

Arild Angelsen, Handelhøyskolen NMBU

Arild Angelsen er professor i miljø- og utviklingsøkonomi ved Handelshøyskolen, NMBU. Han har i løpet av de siste tre tiårene forsket på årsaker til tropisk avskoging, og samspillet med fattigdom og myndigheters politikk. Han har spesielt jobber med på skog-klimasatsingen (REDD+), og bl.a. redigert fire REDD+-bøker som har blitt standardreferanser i debatten.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
04/20/2023

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available