fbpx Skip to content

Vitenparken

Sommer med Vitenparken: Smak vitenskapen!

I uke 26, 27, 30, 31, 32 og 33 vil det være spennende sommeraktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Vi har laget ukesprogram innenfor alt fra biologi og mat til teknologi og fremtidsvisjoner. Her kan du se programmet og melde deg på for uke 27 (29.06 - 03.07).

Smak vitenskapen! 

Denne uken får barna oppleve en verden full av forskjellige smaker og morsomme måter å lage mat på. Vi skal bruke mye tid sammen på ute kjøkkenet og i kjøkkenhagen vår. Vitenparken er full av ny teknologi og elsker å formidle vitenskap. Hvordan kan dette brukes i å lage deilig mat som metter mager? Alle mat-forsøkene kombineres med læring innen for biovitenskap og smittevern er selvfølgelig på toppen av lista.

Mandag: Eksperimentering med syre på kjøkkenet
Temaet for mandagen er syre. I løpet av dagen skal vi gjennom mange spennende syreaktiviteter. Vi skal leke med svovelsyre, teste syreindikatorer og eksperimentere med sitrusfrukter. Vet du hva som skjer dersom en har brus i munnen over lengre tid? Eller hvordan verdens vanligste ingrediens reagerer når den møter magesyre?

Tirsdag: Gjær, gjær, gjær! Hva gjør egentlig gjær?
På tirsdag skal alt handle om gjær, og hva er vel en bedre måte å lære om gjær på, enn å bake masse god gjærbakst? Vi skal blant annet se på hvordan gjær fungerer, hva det er, og hva som skjer dersom en ikke bruker det. Vi skal gjøre mange forskjellige eksperimenter og selvfølgelig spise vår egen bakst.

Onsdag: En mer bærekraftig hverdag 

Visste du at grønne råvarer kan brukes til mer enn bare middag? På onsdag skal vi utforske hvordan vi kan gjøre hverdagen vår mer bærekraftig gjennom det vi spiser. Hva er egentlig grønne råvarer? Hva menes med bærekraft? Sammen skal vi finne de bærekraftige råvarene som lett kan implementeres i hverdagen. Vi finner fantastiske, sunne alternativer som ikke skiller seg i smak fra andre, populære retter. Kanskje barnet kommer hjem med en ny, sunn livrett?

Torsdag: Hvordan holder maten seg sååååå lenge?

Har du noen gang lurt på hvorfor maten noen ganger har sååååå veldig god holdbarhet og andre ganger ikke? Gjennom en rekke eksperimenter skal vi utforske forskjellige måter å konservere mat på. Barna får se en hel haug med nye og gammeldagse måter en kan bevare maten på så den holder seg god lenge. Det ryktes at barna skal innom en skummel og gammel kjeller… mulig at denne ble brukt av hoffet rett ved kongeveien?

Fredag: Kosedag! 

Kosedag! Trenger vi egentlig å si noe mer? Denne fredagen blir definisjonen av kos. Selvfølgelig blir den også kulinarisk! Vi skal lage masse, og alt som blir laget i løpet av denne dagen kan smakes på. Noen kaller dette for fråtsing, vi kaller det for KOSEDAG!

 

Praktisk informasjon

  • Oppmøte er på Vitenparken.
  • Programmet begynner klokken 09.00 hver dag, men det er mulig å møte opp allerede fra klokken 08.00. Vi holder på til klokken 15.30 alle ukedager.
  • Kle barna etter været.
  • Det blir to spisepauser hver dag, og alle  bes ta med egen matpakke. (cirka klokken 11.00 og cirka klokken 14.00).
  • Spis gjerne frokost hjemme før du kommer.
  • Vi følger myndighetenes råd og legge opp gode tiltak som ivaretar alle smittevernhensyn. Ytterligere informasjon om praktisk gjennomføring vil det bli informert nærmere om ved oppstart.

Har du spørsmål angående arrangementet?

Send en e-post til: vitenskolen@vitenparken.no

PS: Hvis du kjøper billetter til flere barn, kan du legge flere navn etc. i tekstfeltene 🙂

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
07/03/2020

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available