fbpx Skip to content

Vitenparken

Sommer med Vitenparken uke 30: Operasjon – lek og lær!

Hele sommeren vil det være spennende sommeraktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Vi har laget ukesprogram innenfor alt fra biologi og mat til teknologi og fremtidsvisjoner. Her kan du se programmet og melde deg på for uke 30 (20.07 - 24.07).

Operasjon – lek og lær!

Bli med på en spenstig uke, hvor vi blant annet utforsker hva det er som får ting til å fly og hvordan man kan få en båt til å bli selvdreven.

Gjennom eksperimentering, observering og bittelitt fakta skal vi undersøke de grunnleggende naturlovene i universet. Vi skal trå lett inn i energibevaring, bevegelse og han dærre Newtons med sine lover. Men frykt ikke, hos oss så får du neppe en kjedelig tavleundervisning.

Ukesprogram

Mandag: Eksperimenter med solenergi og raketter

Opplegget på mandag vil være todelt for å få mest ut av dagen. I første omgang skal vi lære om solenergi ved å bygge biler som kjører ved hjelp av solcellepanel. Dette gir en utrolig mulighet til å se energien virke i praksis. Så skal vi gjøre eksperimenter med sollys og forstørrelsesglass – kanskje til og med starte noen små kontrollerte branner. Etter lunsj utforsker vi raketter og katapulter. Vi blir kjent med krefter, potensiell energi,  kinetisk energi og trykk, og hvordan dette kan få ulike gjenstander til å fly avgårde.

Tirsdag: Undersøker kule eksperimenter med magnetisme

På tirsdag er temaet magnetisme. Gjennom en rekke forsøk skal vi få et innblikk i hva magnetisme egentlig er, og hvordan det fungerer i praksis. Vi skal blant annet få gjenstander til å sveve og utforske hvordan fysikken lar ting bevege på seg. Her blir det mye lek og moro. Vi kan garantere en spennende og lærerik dag med masse aktivitet, helt uten tavleundervisning.

Onsdag: Hvordan fungerer transportmidler?

På onsdag skal vi leke og lære med teknologi! Vi skal lage rørsystemer som ved hjelp av vakuum skal frakte kapsler, en såkalt “Hyperloop”. Hvem vet, kanskje dette blir fremtidens transportmiddel? Senere på dagen skal vi ha vår helt egen turnering med bruk av roboter. Det blir selvfølgelig premier!

Torsdag: Kodedag

På torsdag blir det en haug med helsprø kode-forsøk. Vi skal jobbe med og utforske kodenes verden. Vi skal leke med micro-bits, n-bot programmering og bruke programmeringsverktøyet scratch. Vi skal også leke med bittesmå robot bier – klarer vi å hjelpe biene med å finne nektaren?

Fredag: bygg din egen båt

På fredag skal alle få designe og bygge sin egen drømmebåt. Senere på dagen skal vi også prøve båtene i Andedammen! Og for å avslutte uken forsøker vi å slippe RÅ egg ned fra 2 meters høyde uten at de knuser? Er det mulig?

Praktisk informasjon

  • Oppmøte er på Vitenparken.
  • Programmet begynner klokken 09.00 hver dag, men det er mulig å møte opp allerede fra klokken 08.00. Vi holder på til klokken 15.30 alle ukedager.
  • Kle barna etter været.
  • Det blir to spisepauser hver dag, og alle  bes ta med egen matpakke. (cirka klokken 11.00 og cirka klokken 14.00).
  • Spis gjerne frokost hjemme før du kommer.
  • Vi følger myndighetenes råd og legge opp gode tiltak som ivaretar alle smittevernhensyn. Ytterligere informasjon om praktisk gjennomføring vil det bli informert nærmere om ved oppstart.

Har du spørsmål angående arrangementet?

Send en e-post til: vitenskolen@vitenparken.no

PS: Hvis du kjøper billetter til flere barn, kan du legge flere navn etc. i tekstfeltene 🙂

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
07/24/2020

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available