fbpx Skip to content

Vitenparken

Vitenhelg: Viten om Havet i regi av Forsknigsdagene

Dato: 24. og 25. September

Tidspunk: 11:00 – 15:00

Pris: 100 kr (voksne i følge med barn er gratis)

Helgen 24. og 25. september inviterer vi med mannskap fra Ytre Hvaler Nasjonalpark og Kunstprosjektet Ekko Ekko, NMBU, og ikke minst dine venner til vitenhelgen; Viten om havet på Vitenparken.

Vi inviterer til krabbekalas rett utenfor Vitenparkens stuedør. Hos oss kan du også lære om havet ved hjelp av sansene dine, komponere din egen havsymfoni og andre spennende aktiviteter som Lag din egen fantasifisk. I tillegg, vil smaksløkene dine få seg noen nye opplevelser.

Gå ikke glipp av denne helgen full av Viten om Havet, her på Vitenparken.

 

Program for Lørdag og Søndag 🦀🌊💧:

11.30-12.15 Vi renser og smaker krabber

12.00-13.00 Tangspa med kunstprosjektet Ekko Ekko

13.00-13.45 Vi renser og smaker krabber

14.00-15.00 Tangspa med kunstprosjektet Ekko Ekko

Hele dagen: Lag din fantasifisk

Hele dagen: Prøv sansebokser med Hvaler Nasjonalpark og lær om havet

Hele dagen: Miks din egen havsymfoni med lyder fra havet

 

Om Ekko Ekko:

Alle sanser skal vekkes når Ekko Ekko inviterer til tang-spa.

Len deg tilbake, ta en smakebit av fjærehinne og søl, lukk øynene og dykk ned i en salt, slimete verden. Tang er velsmakende og mineralrik, en viktig indikator på havets tilstand, oksygenprodusent og hjem for mange arter. Vi skal tenke og sanse sammen: hvordan sanker vi bærekraftig? Og hvordan skal vi ivareta marine økosystem og tangskogen når så mange ser havet som en utømmelig ressurs?

Ekko Ekko er et sosialt, nomadisk og interdisiplinært kunstprosjekt bestående av en biolog, en miljøfilosof og en kunstner som sammen ønsker å skape grobunn for samtaler omkring hvordan klimaforandringer påvirker havet. Prosjektet mottok Ungkunststipendet fra Festspillene i Nord-Norge 2021.

Les mer på www.ekkoekko.no / instagram: @ekkoekko2022

Bilde: Ekko Ekko

Om Ytre Hvaler nasjonalpark:

Ytre Hvaler nasjonalpark omfatter 354 km2 kyst og skjærgård, og er Norges første marine nasjonalpark. Hele 96% av nasjonalparken er under vann. Stupende klipper, tareskoger, ålegressenger og koraller er bare noen eksempler på miljøer som skjuler seg under havoverflaten. Korallrevet ved Tisler er ett av de største i Europa.

Skjærgården i Ytre Hvaler nasjonalpark danner store sammenhengende områder med rikt artsmangfold både på land og under vann. Her kan du oppleve et storslagent kystlandskap, glatte svaberg og vindpåvirket kystskog og mange sjeldne og truede arter.

Når du besøker nasjonalparken er du naturens gjest, og har et ansvar for å ferdes mest mulig sporløst. På Besøkssenteret tilknyttet nasjonalparken kan du kikke på utstillingen, teste sansebokser og mye annet.

Bilde: Ytre Hvaler nasjonalpark
På våre arrangementer vil det kunne bli tatt bilder og video til bruk i vårt kommunikasjonsarbeid, dersom du ønsker å reservere deg mot dette, kan du ta kontakt med fotografen eller sende en epost til nina@vitenparken.no

Leter du etter noe å gjøre med barna denne helgen så har du kommet til rett sted.  Kombiner gjerne med et besøk i Andedammen café og restaurant som er åpent hver dag, og kanskje en tur i Norges kanskje fineste park. Vitenparken har arrangementer for barn og familier hver helg. Ta en titt på våre andre arrangementer for barn og for voksen fremover.

Vil du få med deg ting som skjer hos oss, så følg oss på Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
09/25/2022

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available