fbpx Skip to content

Vitenparken

Fascination of Plants Day på Campus Ås 

Hva er en bedre dag å feire Fascination of Plants Day enn å utforske arrangementer på Campus Ås?

Fascination of Plants Day finner sted rundt 18. mai 2024, og koordineres av European Plant Science Organization (EPSO), men i år kom ulike organisasjoner på Campus Ås opp med arrangementene den 15. mai.

Finn mer informasjon om Fascination of Plants Day på Campus Ås her:  Fascination of Plants Day, Norway

– Plantesalg arrangert av Biovit og Institutt for plantevitenskap – NMBU og Fakultet for biovitenskap, Biovit – NMBU.

May 15 at 10.00 – 14.00

 Årets Fascination of Plants Day arrangeres 15. mai på NMBU.

Studentene våre er i gang med å dyrke planter til salget den dagen, i kurset PJH251 «Produksjon av utplantingsplanter av blomster og grønnsaker i veksthus».

Av plantene vi har for salg i år kan vi nevne:  Mange sorter tomat og chili, physalis, diverse grønnsakplanter og krydder. 

I tillegg flere typer sommerblomster og noen stauder.

Vi har alltid noen nyheter.

FB event: Følg lenken

Du kan også finne plakatserier fra ulike institusjoner og sentre ved siden av Plantesalg (Kirkeveien 16a, 1433 Ås, Norge).

– PechaKucha arranged by GreenSmart Sustainability Arena and Vitenparken 

May 15 at 16.30 – 18.00

Bli med på PechaKucha-arrangementet på Vitenparken dedikert til Fascination of Plants Day! Dette engasjerende japanske presentasjonsformatet tilbyr en livlig plattform for å dele akademiske og nisjetemaer. Presentatører kondenserer forskningen sin til 20 lysbilder, hver som varer bare 20 sekunder, og lover en dynamisk og informativ opplevelse.

Deltakerne kan forvente å ikke bare lære noe nytt, men også nyte latter og fellesskap med venner og kolleger i pausene. Vitenparken er en av de få stedene som er sertifisert for å arrangere PechaKucha-arrangementer i Norge, med spesialisering innen akademiske temaer.

Utforsk den mangfoldige planteverdenen gjennom innsikt fra forskere ved NMBU, NIBIO, og utover, alt mens du har en fantastisk tid. 

Registrer deg nå for å sikre deg plassen din – det er gratis og inkluderer forfriskninger! Følg lenken

– Fascination of Plants Day ved NIBO, Ås 

May 15 kl. 15 – 16.

Presentasjoner kl. 15-16 foran NIBIO i Høgskoleveien 7.

– Omvisning i Korsmos moderniserte ugrashage ved Ingeborg Klingen, avdelingsleder/forskningssjef skadedyr og ugras i skog, jord og hagebruk (NIBIO)

– Jordbærevolusjon fra diploid til oktoploide og foredling ved May Bente Brurberg, seniorforsker i molekylær plantebiologi (NIBIO) og professor i plantepatologi (NMBU)

– CrispR-teknologi ved Tage Thorstensen, forsker i molekylær plantebiologi (NIBIO) og administrerende direktør (AgriBiotix)

– Vaksinering av gran ved Melissa Magerøy, forsker i molekylær plantebiologi (NIBIO)

FB event: Følg lenken