fbpx Videre til innhold

Vitenparken

Omvisninger

Vitenparken kan tilby din gruppe en hyggelig vandring med omvisning i en av Norges flotteste parker. Vi holder også omvisninger i vår egen utstilling.

Fortid og fremtid

Vi tar en vandring i en av Norges flotteste parker, og forteller blant annet historien til bygningene som er på området. Vi ser på historien til Norges første høyere landbruksskole, senere universitet og hvilken rolle denne institusjonen hadde i moderniseringen av Norge, fra 1850-tallet til vår tid. Vi vil også fortelle om de menneskene som har hatt en sentral rolle i historien til området og Norges Miljø- og biovitenskapelige Universitet (NMBU). Vi tar også en rask tur utenfor det nye Veterinærbygget som offisielt åpnet 1.September 2021.

Hage- og kunstvandring

Monumental arkitektur og et flott nyklassisistisk hageanlegg med mange interessante trær og beplantninger skal vi også se på. Dette er en av Norges flotteste hageanlegg!

Besøk i våre utstillinger

Vi produserer våre egne utstillinger og tilbyr gjerne omvisninger for grupper. Hvilke bærekraftsmål er viktige for deg? Vi på Vitenparken ønsker å hjelpe til å nå målet om bærekraftig matproduksjon, slik at mer mat kan produseres for mindre ressurser. Derfor har vi laget utstillingen «Mat for mindre» som handler om hvordan teknologi og naturens systemer flettes sammen for fremtidens bærekraftige matproduksjon. Les mer om «Mat for mindre».

I våre utstillingslokaler kan du også se fotoutstillingen ”Se inn i det usynlige”. Her inviterer vi publikum til å dele vår fascinasjon for grenselandet mellom vitenskap, kunst og teknologi. Å ”Se inn i det usynlige” handler om å kunne se med forskernes verktøy. Ikke bare kan vi øse av spennende resultater fra forskning og nyskapning, men også gi smakebiter som viser hvorfor forskernes hverdag er så spennende og fascinerende. Les mer om «Se inn i det usynlige«.

Tid og priser

Omvisningene tar ca 1 time. Vi har en oppstartspris på 1000,- og deretter 100,- per person. På noen av omvisningene vi har er det maks 25 personer om gangen. Etter kl 16.00 og i helgene, er det et åpningsgebyr på 500,- (ettermiddag) og 1000,- (helg) i tillegg.

Vitenparken Kafé

Omvisningen kan kombineres med en lunsj eller kaffe og kake i Vitenparken Kafé.

Spørsmål og bestilling

booking@vitenparken.no eller 64 80 86 00