Videre til innhold

Vitenparken

Omvisninger

Vitenparken kan tilby din gruppe en hyggelig vandring med omvisning i en av Norges flotteste parker. Vi holder også omvisninger i vår egen utstilling.

Fortid og fremtid

Vi ser på historien til Norges første høyere landbruksskole, senere universitet og hvilken rolle denne institusjonen hadde i moderniseringen av Norge, fra 1850-tallet til vår tid. I dag er Norges Miljø- og biovitenskapelige Universitet (NMBU) inne i en stor utbyggingsprosess. Vi ser nærmere på utbyggingen som vil koste over 7 milliarder kr og som vil stå ferdig i 2019.

Hage- og kunstvandring

Monumental arkitektur og et flott nyklassisistisk hageanlegg med mange interessante trær og beplantninger skal vi også se på. Vi kan også ha en egen kunstvandring i den nyrestaurerte Ur-bygningen, med mange interessante moderne kunstverk tilpasset bygget.

Utstillingen «Se inn i det usynlige»

Med utstillingen ”Se inn i det usynlige” inviterer vi publikum til å dele vår fascinasjon for grenselandet mellom vitenskap, kunst og teknologi. Å ”Se inn i det usynlige” handler om å kunne se med forskernes verktøy. Ikke bare kan vi øse av spennende resultater fra forskning og nyskapning, men også gi smakebiter som viser hvorfor forskernes hverdag er så spennende og fascinerende. Les mer om «Se inn i det usynlige«.

Tid og priser

Omvisningene tar ca 1 time, pris 1800,- inkludert MVA for en gruppe, maks 30 personer om gangen. Etter kl 16.00 og i helgene, er det et åpningsgebyr på 500,- (ettermiddag) og 1000,- (helg) i tillegg.

Vitenparken Kafé

Omvisningen kan kombineres med en lunsj eller kaffe og kake i Vitenparken Kafé.

Kontakt

Ida Vesseltun
ida@vitenparken.no