Presisjonslandbruk

Forprosjektet skal bidra til å forløse en næringsklynge i Akershus der den sterke IT-sektoren skal kobles til agronomimiljøene på Ås. Videre skal forprosjektet skape oppmerksomhet om forretningsmuligheter knyttet til presisjonslandbruk gjennom ulike arrangementer, praktiske utstillinger og demonstrasjoner.

Senter for presisjonslandbruk

Senteret for presisjonslandbruk skal være et internasjonalt ledende kompetansemiljø innen avansert landbruksteknikk og presisjonslandbruk. Det skal være navet i en næringsklynge som knytter sammen aktører i teknologisektor med agronomimiljøet på Ås for å forløse presisjonslandbruk som en ny vekstnæring i Norge. Akershus fylkeskommune, NMBU, Ås kommune og Follorådet har sammen utarbeidet en Samarbeidsplattform for næringsutvikling i Follo.

Et sentralt punkt i samarbeidsavtalen er satsingen på bioøkonomi. EU definerer bioøkonomi som bærekraftig produksjon og omdannelse av biomasse til mat, helse- og fiberprodukt er, til industrielle produkter og tilenergi. Et kompetansesenter for presisjonslandbruk på Campus Ås vil støtte oppom satsingen i Samarbeidsplattformen.

Bli en FarmHero

Med vår nye installasjon, FarmHero, kan du selv prøve deg som presisjonsbonde i utstillingen på Vitenparken. Dra ut på jordet og fjern ugresset – uten å skade salaten og de andre matplantene som vokser i åkeren. Ta plass på den interaktive installasjonen, fokuser og trykk på knappene! Hvor mye ugress klarer du å fjerne før du går tom for sprøytemidler?

Les mer om installasjonen FarmHero.

Med vår nye installasjon, FarmHero, kan du selv prøve deg som presisjonsbonde i utstillingen på Vitenparken.

Prosjektet er støttet av Follorådet.

Vil du vite mer? Kontaktperson for dette prosjektet er:
Solveig Arnesen
Kommunikasjonssjef
solveig@vitenparken.no

Er du interessert i presisjonslandbruk?
Finn den nyeste forskningen på frukt i forskningsdatabasen Kore.
Besøk kore.no.

Related projects