fbpx Skip to content

Vitenparken

Se inn i det usynlige – lærerstyrt aktivitet i utstillingen

Gratis

Opp til 30 elever

90 minutter

Vitenparken er et viten– og opplevelsessenter for mat, miljø og klima. Vi ønsker å bidra til å forløse grønn viten, skape realfagsinteresse og synliggjøre forskning til nytte for samfunnet.

I utstillingen «Se inn i det usynlige», inviterer vi elevene til å dele vår fasinasjon for å se verden «med forskernes øyne». Utstillingen viser eksempler på vitenskapens ulike teknikker, som gir oss kunnskap om det som ellers er usynlig for det menneskelige øye. Med bruk av visualiseringsteknologi kan vi observere ekstreme forstørrelser, overvåkingsbilder fra satellitter og droner, og bilder tatt med bølgelengder utenfor menneskets synsspekter.

Undervisningsopplegget er utviklet for at lærere selv kan gjennomføre det med en elevgruppe.

Det oppfordres til å ha delt elevene inn i grupper på 2-3 stk på forhånd. Elevene utfordres i å forstå hva de ulike prosjektene handler om. Ved å studere bildene og utforske installasjonene, samt finne opplysninger i katalogen – skal elevene kunne presentere ulike forskningsprosjekter til resten av gruppen. Både bildene på veggen og alle installasjonene i utstillingen kan settes inn i en kontekst om bærekraft. Klarer elevgruppene å fange essensen og videreformidle den?

Elevene får et glimt inn i vitenskapens verden og kanskje blir de inspirert til å studere videre på universitetsnivå.

Reserver tidspunkt ved å bruke skjemaet under. En pedagog vil møte deg og klassen din ved ankomst og gi dere en innføring i opplegget.

LAST NED: SE-INN-I-DET-USYNLIGE-lærerstyrt-aktivitet-oppgaver-vgs

Kompetansemål

Opplegget er utviklet av pedagoger som tar utgangspunkt i Fagfornyelsen.

Bookings