fbpx Skip to content

Vitenparken

Oppdrag Osdalen

SPILL HER 

Vitenparken har sammen med Inspire to Action og med støtte fra Miljødirektoratet videreutviklet det pedagogiske spilluniverset omkring Katja, rovvilt og økologi med spillet Oppdrag Osdalen. Spillet er utviklet for barn og unge mellom 9 og 13 år og skal gi brukerne innblikk i rovviltdebatten i det norske samfunnet, belyse myter og motarbeide dem med forskningsbasert kunnskap, lære barn og unge om rovviltets økologi og biologi, samt gi spillerne en innføring i forskning på- og forvaltning av naturen gjennom å la dem utføre typiske forksningsoppgaver gjennom spillet.
Formålet med spillet er å bidra som en brikke i arbeidet med å dempe frykt og konflikt knyttet til rovviltets tilbakekomst i norsk natur gjennom å knuse myter og øke kunnskapsnivået hos brukeren på en objektiv, men allikevel engasjerende måte.

Oppdrag Osdalen møter vi på nytt Katja som vi først ble kjent med i Svanhovd: et klimamysterium. Nå er Katja gått fra å være forskningsassistent til å bli fullverdig medlem i et forskerteam som jobber med rovvilt.
Hun er kalt ut til Osdalen i Innlandet hvor et ulvepar har slått seg ned i et område som tidligere ikke var bebodd av ulv. Konfliktnivået i bygden øker mellom de som ønsker ulven velkommen og de som ønsker den vekk.

I et forsøk på å forstå hvordan de vil påvirke menneskene som bruker de samme områdene som dyrene er Katja er sendt ut på oppdrag for å kartlegge det nyankomne ulveparet. Målet er å skape en felles forståelse for ulvenes biologi og økolog for alle som bor i bygda.
Gjennom spillet får spillerne blant annet prøve seg på innsamling av DNA materiale, sette sporingshalsbånd på ulvene, og reparere viltkameraene som forskerne har satt ut i skogen.