5 opplevelser på Vitenparken i sommer

Parkanlegg i verdensklasse, softis fra lokal produsent og lekne utstillinger – besøk Vitenparken i sommer og få grønne ferieopplevelser.

Vi eksperimenterer med strøssel. Er friterte melbillelarver sommerens hit?

1 – Spis softis på Vitenparken Kafé

Den står der så fin og blank i kafeen – vår splitter nye softismaskin. Den durer såvidt og ut kommer fantastisk god softis fra Kulinaris! Vi serverer den på tradisjonelt vis, men Haffi har også noen spennende triks på lur med softis som ser ut som en klovn, strøssel av spiselige blomster eller friterte melbillelarver. Vitenparken ønsker å være det foretrukne stedet i Ås og omegn for en deilig tur ut, være seg på sykkel, til fots, eller med bil om du kommer litt lenger. Softis blir det uansett. På Vitenparken Kafé har vi selvfølgelig også mat og drikke som du kan nyte med utsikt over den vakre universitetsparken.

Utforsk universitetsparken med Parkappen og spise en softis på Vitenparken Kafé.

2 – Bestill omvisning i parken

Universitetsparken er full av vakre planter, flotte trær, dyreliv og monumenter. Vitenparken kan tilby din gruppe en hyggelig vandring med omvisning i en av Norges flotteste parker.

I vandringer med våre omvisere ser vi på historien til Norges første høyere landbruksskole, senere universitet og hvilken rolle denne institusjonen hadde i moderniseringen av Norge, fra 1850-tallet til vår tid. I dag er Norges Miljø- og biovitenskapelige Universitet (NMBU) inne i en stor utbyggingsprosess, og vi vil se nærmere på denne utbyggingen.

Monumental arkitektur og et flott nyklassisistisk hageanlegg med mange interessante trær og beplantninger skal vi også se på. Vi kan også ha en egen kunstvandring i den nyrestaurerte Ur-bygningen, med mange interessante moderne kunstverk tilpasset bygget.

Før eller etter du har besøkt parken er du selvfølgelig velkommen til å spise eller drikke noe på Vitenparken Kafé.

Spennende aktiviteter hos Vitenparken sommeren 2020.
Meld barna dine på aktiviteter med VitenSkolen. Spennende program alle hverdager i hele sommer.

3 – Meld barna dine på VitenSkolen sommeruker

Som et viten- og opplevelsessenter tar vi barn på alvor og gjør det gøy for barn og unge å besøke oss. I sommer har vi aktiviteter for barn hver eneste uke, med alt fra eksperimentell matlaging, mikroskopering og kjemiske forsøk til verksteder for å lage egne analoge og digitale duppeditter. Utstillingene våre er også en lekeplass for barn og unge, med interaktive installasjoner om mat og bærekraft. Les mer om Vitenparkens sommerskole og kjøp billett her.

Hva er en flaske verdt i energi? Test Brølepanteren - en flunkende ny installasjon i Vitenparkens utstilling.

4 – Bli en brølepanter

Kjenn på kroppen hvor mye energi vi bruker ved panting av flasker med vår helt nye installasjon, Brølepanteren. Vi gjenåpner utstillingen Mat for mindre og innerst i lokalet vil du finne en flunkende ny installasjon som vi har laget sammen med Infinitum. Brølepanteren er en sirkulær økonomi-maskin som lar deg kjenne på kroppen hvor mye energi du bruker som tilsvarer det å pante en flaske. Jo mer du panter, jo mer energi og CO2 sparer du. Å resirkulere en plastflaske flere ganger er faktisk mer energisparende enn å resirkulere glass eller aluminium. Kom til Vitenparken og gå inn i Brølepanterens hamsterhjul, der en  datamaskin vil beregne energien du skaper og gjøre det om med en brølegenerator til et klimabrøl. Wræææ!

Resten av utstillingen på Vitenparken handler også om bærekraft og hvordan vi skal nå FNs bærekraftsmål. Les mer om utstillingen Mat for mindre.

Last ned Parkappen og gå på oppdagelsesferd i den vakre universitetsparken.

5 – Gå på oppdagelsesferd med Parkappen

Last ned Parkappen i App Store eller Google Play og hjelp Mette-Markus med å løse feriemysteriet. Se, smak, ta på, hør og lukt deg gjennom universitetsparken for å utføre oppdraget. Parkappen er Vitenparkens egen app med kart over parken og interaktive poster som gjør at du kan oppleve den vakre universitetsparken på en ny måte. Løypa om Mette-Markus og feriemysteriet slynger seg fra Vitenparkens hovedhus, rundt Andedammen og opp til kjøkkenhagen vår oppe ved veksthusene. Langs løypa kan du gjøre store og små oppdagelser, enten alene eller sammen med venner eller familien din. Inne på VitenButikken, på Vitenparken Kafé, kan du skaffe deg forstørrelsesglass og annet utstyr dersom du virkelig vil fange alle inntrykkene på turen og løse feriemysteriet på best mulig måte.

Related news