Konserveringskurs – Utsolgt
Bli med på konserveringskurs med Vitenparkens gartner-formidler Håkon Mella
Dato: Onsdag 27. september
Tidspunkt: kl 18:00-21:00
Pris: kr 275
Du vil lære om mangfoldet av ulike konserveringsteknikker og få testet noen av dem i praksis med høstens ferske råvarer.
Vi gjennomgår bl.a. sylting med sukker, salt, olje og syltelake, tørking, hermetisering og fermentering med melkesyrebakterier.
Vi trekker de historiske linjene fra oldtiden og fram til i dag. Fra tradisjon til industri og hvordan vi kan knytte kulturelle tradisjoner og vitenskap sammen på kjøkkenbenken for å fylle opp spiskammerset med godsaker som holder gjennom vinteren.
Kursholder er vår formidler Håkon Mella som har lang fartstid med mat. Fra dyrking og sanking til kokkelering og konservering. Han har jobbet med mat og bærekraft i en årrekke og vil dele av sin kunnskap og erfaring om hvordan ta vare på høstens overskudd. Velkommen!
End date
09/27/2023