Uke 29: Mat og smak
Hele sommeren kan du være med på spennende aktiviteter med VitenSkolen på Vitenparken. Vi har laget ukesprogrammer innenfor alt fra bioteknologi, mat, energi og båtliv. Det er mulig å melde seg på hel uke eller enkelte dager. Aktivitetene passer for barn fra 7 til 13 år. Alle dager varer fra kl 10.00 til kl 15.00, (med unntak av arrangementene med overnatting), og inkluderer en enkel lunsj.
Hvordan blir maten vår til? Hvilken mat smaker best, og hvorfor? Blir det flere eller færre bønder i Norge i fremtiden, og finnes det roboter vi kan bruke på gården?
I hele landet bor det bønder som fletter matproduksjon og teknologi inn i hverandre, og kokker som alltid leter etter de beste råvarene. Det finnes også forskere som undersøker hva bærekraftig matproduksjon egentlig består av. Nå kan du bli både bonde, kokke og forsker i løpet av én uke.
Vi på Vitenparken driver et opplevelses- og vitensenter for mat, miljø og klima, og nå inviterer VitenSkolen til Matuka. I denne uka kan du oppleve matens biografi, fra jordas yrende liv, frøenes første spiring, smakfulle retter av sesongens råvarer og matavfallets reise tilbake til matjorda.
Du kan blant annet bli med på:
- Høste mat i Vitenparkens grønnsakshage
- Smake deg frem til de beste råvarene
- Kokkelere på MatLab – med det nyeste kjøkkenutstyret
- Bli kjent med husdyr på Gulli gård
Program
Mandag
Vi starter dagen med å bli litt kjent, før vi reiser av sted til Gulli gård med buss. På gården får vi blant annet se afrikansk dverggeit, gammalnorsk spælsau og alpakkaen Sigurd. Vitenparken står for litt mat som vi får med oss til å spise der. Når vi kommer tilbake, skal vi bli kjent med det flotte vitenkjøkkenet, også kalt MatLab. Her lager vi noe spennende!
Tirsdag
Hva kan man spise ute i naturen? Vi lager litt av hvert av det vi finner ute, kanskje dere har noen gøye og kreative forslag? Det er også rart hvordan smak, utseende og lukt henger sammen – dette skal vi undersøke nærmere. Kanskje kan vi også lage noen lure saker som dere kan ta med hjem. Det kan også hende vi finner noe godt i Vitenparkens drivhus, som bare ligger et vannballongkast unna.
Onsdag
Vi lager noe som vi kan spise ute, og som hjelper oss å holde hodet kaldt. På denne dagen kan vi love at dere skal få smake noe dere aldri har sett før! Vi vil være på MatLab og blant annet gjøre forskjellige spiselige eksperimenter, teste ut noen veldig gamle teknikker, og noen skikkelig nye.
Torsdag
Kan man lage iskrem som ikke smelter når den blir varm? Det kan hende vi løser dette problemet på torsdag. Uansett satser vi også på å lage pizza i steinovn – på ekte italiensk vis. Vi skal snakke litt om pizzaens historie, og smake oss frem til de beste smakskombinasjonene!
Fredag
På fredag eksperimenterer vi med luft, og lager mat som smaker noe helt annet enn det ser ut til. Vi avslutter den fine uka med å lage noe skikkelig godt og stilig til lunsj.
Har du spørsmål angående arrangementet? Send en epost til helge@vitenparken.no eller ring 403 00 146.
End date
07/20/2018