Soppens dag
Soppens dag markeres hvert år den første søndagen i september, og feires samtidig i Norge, Sverige og Danmark.
Sopp spiller en avgjørende rolle i naturens kretsløp. Som nedbrytere bryter de ned organisk materiale og bidrar til å resirkulere næringsstoffer tilbake til jorda. Dette er viktig for jordas fruktbarhet, økosystemets stabilitet og opprettholdelsen av biologisk mangfold. Det komplekse nettverket under bakken – mykorrhiza – samarbeider med planterøtter for å styrke vekst og motstandskraft. Forskning på sopp gir innsikt i jordhelse, økologisk bærekraft og nye muligheter innen både matproduksjon og medisin.
Som vitensenter for miljø, bærekraft og mat er vi stolte av å samarbeide med Follo sopp- og nyttevekstforening. Sammen fremmer vi kunnskap om soppens betydning, samtidig som vi gir publikum muligheten til å lære mer om bærekraftig sanking og nytteverdi.
I år kan gjestene besøke soppkontroll og sopputstilling med nyplukket sopp fra kl. 14–16.
I tillegg serverer Andedammen kafé og restaurant deilig soppsuppe!
End date
09/07/2025