fbpx Skip to content

Vitenparken

Vi smaker på golfstrømmen!

Har du lurt på hvordan golfstrømmen smaker? I dag på Vitenparken kan du lære om golfstrømmen og til slutt smake på den! 

 

Dato: 21.november 2021

Klokkeslett: kl. 12:00 – 15:00

Hvor: Vitenparken / Makerspace ved utstillingen

Billett: kr 100 per barn (voksne trenger ikke billett) 

 

Golfstrømmen er en saltvannsstrøm som fører varmt vann helt fra Mexico til Norge. På grunn av denne strømmen vil varm luft blåse over Norge. Dette gir oss et midlere klima, og gjør det mulig for oss å dyrke grønnsaker og lignende. Uten golfstrømmen ville Norge vært mye kaldere, for eksempel ligger Bodø på nesten samme breddegrad som Nunavut i Canda, hvor det blir –40 grader celsius på vinteren. Miljøendringer kan føre til at golfstrømmen blir ødelagt. Det finnes mange teorier på hvordan dette skjer, blant annet at kaldt vann fra polene våre vil gjøre at vannet ikke lengre er varmt, og derav vil størmmen bli kuttet av. Det finnes også teorier som mener at denne kloden vår vil løse det problemet selv, med å danne en ny størm for eksempel. Vi bruker kjemi-prinsippene bak vann, is og salt for å lage slush av saft. 

 

Aktiviteten passer best for skolebarn. Alle får til slutt slush, som er gøy uansett alder.

Billetter kjøper du på nettsiden eller i kafeen når du kommer.

På våre arrangementer vil det kunne bli tatt bilder og video til bruk i vårt kommunikasjonsarbeid, dersom du ønsker å reservere deg mot dette, kan du ta kontakt med fotografen eller sende en epost til nina@vitenparken.no

Leter du etter noe å gjøre med barna denne helgen så har du kommet til rett sted.  Kombiner gjerne med et besøk i Andedammen café og restaurant som er åpent hver dag, og kanskje en tur i Norges kanskje fineste park. Vitenparken har arrangementer for barn og familier hver helg. Ta en titt på våre andre arrangementer for barn og for voksen fremover.

Vil du ikke gå glipp at ting som skjer hos oss, så følg oss på facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
11/21/2021

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available