fbpx Skip to content

Vitenparken

Vitenhelg: Bærekraftig Skaperfest

Dato: 26. og 27. november

Tidspunk: 11:00 – 15:00

Pris: 100 kr (gratis for voksne i følge med barn). Billetten er gyldig begge dagene.

Har du en drøm om å bli oppfinner og opptatt av bærekraft? Velkommen til oss på Bærekraftig skaperfest der vi tar utgangspunkt i gjenbruk, fiksing og ikke minst kreativitet og skaperglede.

Vi kommer til å ha masse spennende aktiviteter og kreative gjester som viser frem sine kreative oppfinnelser og prosjekter.

Vitenparken kommer til å ha flere aktiviteter.

 

Lørdag og Søndag:

“Bli ny dag” for kosedyr

Ta med deg et kosedyr som trenger en oppfriskning! Vi lager superheltkostymer, ridderrustninger, kjøretøy og masse gøyalt tilbehør til kosedyrene dere har med dere. Gi bamsen en ny sjanse!

Strykemerkeverksted 

La kreativiteten flyte når vi klipper og setter sammen vinylrester til fargerike fantasifigurer og magisk mosaikk. Ta gjerne med klær og handlenett hjemmefra som kunne trengt litt farge, eller kjøp noe for en billig penge hos oss.

Kulørte kryp

Verden er full av fantastiske, fargerike insekter, men mange av disse står dessverre i fare for å bli utryddet. Kom og fargelegg et insekt du har lyst å lære litt mer om.

Oppfinnelser som redder verden

Har du prøvd å lage et “dyrevennlig, selvoppladende helikopter” før? Eller hva med en “lyftdrevet, hoppende lampe”? På denne workshopen blir du utfordret til å designe og bygge kule og nyttige oppfinnelser gitt av vår magiske “Oppfinnelsesgenerator”.

Tilfeldighetskunst

Noen ganger kan det være deilig å slippe å tenke selv, og bare la tilfeldighetene få bestemme. Kanskje du klarer å programmere en BitBot til å kjøre rundt og lage tilfeldighetskunst? Når jobben er gjort er det bare å lene seg tilbake og nyte resultatet.

Mer informasjon kommer snart.

 

Kun søndag:

Broderimagi

Våre gode venner fra Inspiria har med seg alt som skal til for at du kan lage dine egne mønstre som senere kan sys med en boriderimaskin. Ta med noe du vil ha mønsteret sydd på, eller bruk noe av det vi har tilgjengelig.

Aurora Bratli Brunvoll (kl. 13:00)

I 2020 vant Aurora Bratli Brunvoll en designpris for hennes masterprosjekt, der hun konkretiserer klimakrisen gjennom rasjoneringskort laget for å begrense forbruk. På søndag kommer hun til Bærekraftig skaperfestival for å fortelle oss mer om prosjektet. Kom og la deg inspirere!

Aurora Bratli Brunvoll
Aurora Bratli Brunvoll

 

 

Katerina Medbøe Eriksen (kl. 13:00)

Katerina Medbøe Eriksen er én av motorene bak Circular Way Design, som med sine prosjekter og design ønsker å jobbe for miljø og sosial inkludering. På søndag kommer hun til Bærekraftig Skaperfestival for å fortelle mer om arbeidet. Kom du også, da vel! I tillegg til spennende miniforedrag blir det massevis av artige workshops og inspirerende aktiviteter.

Katerina Medbøe Eriksen

Hans Gerhard Meie

Hans Gerhard Meier (aka @smogdog) er designer, lærer og kunstner som deltar i den nye bølgen av kreative og kunstneriske mennesker som deler ideer, prosesser og tips på sosiale medier, kjent som Maker-bevegelsen. Prosjektene hans kombinerer digitale og analoge verktøy… som resulterer i lekne prototyper. Over lengre tid har mange av prosjektene hatt et spesielt fokus på reparasjon og gjenbruk. I tillegg til et tiår med foredrag og løpende workshops, har han mer enn 15 års erfaring som lærer fra Westerdals og er for tiden fulltidsansatt første amanuensis ved AHO

 
Instagram: @smogdog | Internett: http://www.smogdog.com

 

Hans Gerhard Meie
Hans Gerhard Meie
På våre arrangementer vil det kunne bli tatt bilder og video til bruk i vårt kommunikasjonsarbeid, dersom du ønsker å reservere deg mot dette, kan du ta kontakt med fotografen eller sende en epost til nina@vitenparken.no

Leter du etter noe å gjøre med barna denne helgen så har du kommet til rett sted.  Kombiner gjerne med et besøk i Andedammen café og restaurant som er åpent hver dag, og kanskje en tur i Norges kanskje fineste park. Vitenparken har arrangementer for barn og familier hver helg. Ta en titt på våre andre arrangementer for barn og for voksen fremover.

Vil du få med deg ting som skjer hos oss, så følg oss på Facebook og meld deg på vårt nyhetsbrev.

 

 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

End date
11/27/2022

Booking Date Expired: This event has passed today's date.

Tickets

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available