fbpx Skip to content

Vitenparken

Bli medlem i Dyrkeklubben

Vi på Vitenparken har startet en kjøkkenhage der vi produserer grønnsaker til Vitenparken Kafé. Kjøkkenhagen ble startet våret 2017, og våren 2021 flytter vi den ned til den gamle staudehagen bak Boksmia. Vi har alt fra rød kinakål til polkabeter, rosa bønner og fargesprakende, spiselige blomster.

Dyrkeklubben er for deg som vil lære å dyrke grønnsaker, urter og blomster, eller som allerede kan og bare vil gjøre det i praksis, sammen med hyggelige folk. Vi setter veldig pris på noen ekstra hender i hagen. Innimellom blir det også anledning til å få med seg noe hjem. Det er gratis å være med.

I kjøkkenhagen er vi inspirert av ulike dyrkingsmetoder. Vi praktiserer vekstskifte, hvor vi roterer hvilke vekster som dyrkes på samme jordlapp, vi dekker jorda for å bevare fuktighet, vi dyrker belgvekster som fikserer nitrogen i jorda og vi utforsker opp ulike komposteringsmetoder.

Vi er i ferd med å bygge opp dyrkeklubben, og vi utforsker formen på dette samarbeidet. Vi planlegger også å legge inn en ettermiddagsøkt. Kom gjerne med innspill!

Kontaktpersoner

Kirsten Marthinsen – kirsten@vitenparken.no

Kenneth Thomassen – kenneth@vitenparken.no