fbpx Skip to content

Vitenparken

Bli medlem i Dyrkeklubben

Vitenparkens Andedammen café og restaurant har sin helt egen kjøkkenhage der det produseres alt fra rød kinakål til polkabeter, rosa bønner og fargesprakende, spiselige blomster.
Råvarene benyttes så langt det lar seg gjøre i all mat vårt kjøkken tilbereder, og er slik til glede for både små og store gjester.

Kjøkkenhagen ble etablert våren 2017 og befinner seg i den gamle staudehagen bak Boksmia.

Dyrkeklubben er for deg som vil lære å dyrke grønnsaker, urter og blomster, eller som allerede kan og bare vil gjøre det i praksis, sammen med hyggelige folk. Vi setter veldig pris på noen ekstra hender i hagen. Innimellom blir det også anledning til å få med seg noe hjem. Det er gratis å være med.

I kjøkkenhagen er vi inspirert av ulike dyrkingsmetoder. Vi praktiserer vekstskifte, hvor vi roterer hvilke vekster som dyrkes på samme jordlapp, vi dekker jorda for å bevare fuktighet, vi dyrker belgvekster som fikserer nitrogen i jorda og vi utforsker opp ulike komposteringsmetoder.

Vi er i ferd med å bygge opp dyrkeklubben, og vi utforsker formen på dette samarbeidet. Vi planlegger også å legge inn en ettermiddagsøkt. Kom gjerne med innspill!

Kontaktpersoner

Håkon Mella – hakon@vitenparken.no