fbpx Skip to content

Vitenparken

Matvalget – hva vil vi spise i fremtiden? 

Bli med på en reise som utfordrer og inspirerer, og som viser at bærekraftig mat kan være både spennende og smakfull.

Hvordan vil fremtidens mat se ut i møte med klimautfordringer og en økende verdensbefolkning? Elevene engasjeres i viktige spørsmål om maten vår, bærekraft og fremtidens matproduksjon. Vi smaker på «nye», smarte matvarer, og ser på hvordan våre matvalg har en betydning for fremtiden. Elevene utvikler egne matkonsepter og argumenterer for valgene de har tatt.

I denne økten får elevene bruke stemmen sin både verbalt, kreativt, og med stemmeseddel – avslutningsvis holder vi selve Matvalget!

And this is oppsumerring that Marte wrote after she had it for Lions Club.

Kompetansemål 

Opplegget treffer overordnet del av læreplan: bærekraftig utvikling, folkehelse og demokrati.

Samfunnskunnskap – fellesfag vg1/vg2 (SAK01-01)

  • Utforske og presentere dagsaktuelle temaer eller debatter ved å bruke samfunnsfaglige metoder, kilder og digitale ressurser, og argumentere for egne og andres meninger og verdier.

Naturfag (NAT01-04)

  • gjøre rede for funksjonene til noen næringsstoffer og diskutere hvorfor et variert kosthold er viktig i et helse- og bærekraftsperspektiv

Biologi (BIO01‑02)

  • utforske kva konsekvensar endringar i klima og arealutnytting kan ha for det biologiske mangfaldet, og drøfte tiltak for ei meir berekraftig forvaltning

Markedsføring og ledelse (MFL01‑03)

  • reflektere over sammenhengen mellom markedsføring og bærekraftig utvikling ut fra sosiale, økonomiske og miljømessige forhold
  • utvikle forretningsideer og mål for virksomheten og vurdere aktuelle målgrupper

Bookings