Vitensmak – videregående trinn
Gratis
Opp til 30 elever
90 minutter
Hvordan smaker egentlig sjokolade? Som sjokolade? Eller er det litt bittert, jordlig, søtt, aromatisk, kanskje fruktig? Og hva med mammas hjemmelagde pastasaus? Hvorfor er den så god? Hvorfor liker vi ulike ting? Hva er egentlig smak?
Hver dag opplever vi mange forskjellige smaker, men vi reflekterer kanskje ikke så mye rundt denne hverdagslige aktiviteten.
I dette undervisningstilbudet vil elevene bli bedre kjent med det vitenskapelige faget sensorikk.
De utfordres til å teste sine individuelle erfaringer knyttet til mat og sette ord på hvordan deres matopplevelser påvirkes av ulike faktorer.
De vil også bli kjent med noen av de fysiologiske prosessene som utgjør en del av den helhetlige opplevelsen vi har rundt smak og mat. Dette gjør vi ved å prate og smake oss gjennom en meny med kjent mat på nye måter.
Kompetansemål
Opplegget er utviklet av pedagoger som tar utgangspunkt i Fagfornyelsen.