fbpx Skip to content

Vitenparken

1.-4. trinn

Alle Vitenparkens undervisningstilbud skal stimulere til gode opplevelser innenfor temaene grønn viten, grønt skifte, matglede og realfag. Nysgjerrighet, utforsking og kreativitet, positiv selvfølelse, mestring, øvelse i samarbeid, kritisk tenkning, refleksjon og å kunne se sammenhenger.

Innovasjonsutfordringen

Barn er kreative fantasifulle sjeler. Å gi barn mulighet til å benytte seg av sin kreative sans og samtidig se nytten av den er viktig. Barns evne til å tenke nytt er nøkkelen i å skape fremtidens løsninger.

Les mer.

VitenSmak

Sansene settes på prøve! Hva er smak? Og hvilke sanser bruker man når man spiser? I dette undervisningsopplegget vil elevene måtte sette ord på hvilke sanser man bruker for å smake mat. Har syn og lukt noe å si for hvordan ting smaker? Smaker alt slik man først ville antatt?

Les mer.

VitenShow

Vitenshowet på Vitenparken inneholder eksplosjoner, høye smell og spennende kjemiske reaksjoner! Publikum får se den spennende verdenen som gjemmer seg bak små atomer og molekyler. Hva gjemmer seg bak det man vanligvis ikke ser? Hvordan reagerer stoffer egentlig med hverandre?

Les mer.

Bæsj og bærekraft. Kretsløp i naturen.

Møt Mette-Markus mark og andre kryp som jobber i mørket for å lage maten vår, og hør eventyret om meitemarken og brødfrøet. Vi lager et lite meitemarkterrarie. Så går vi på jakt med lupebokser, sugebokser og litt annet utstyr.

Les mer.