Grønne grunner til å besøke Vitenparken

En liten halvtime fra Oslo ligger Vitenparken – et møtested der teknologi, mat og forskning metter sultne mager og hoder. Vi er et viten- og opplevelsessenter med nye arrangementer hver uke, lærerike undervisningstilbud for alle klassetrinn og mulighet for å leie både store og små rom med mye særpreg. Ikke minst driver vi vår egen kafé, med kjøkkensjefen Hafsteinn Snæland i bresjen.

Vitenparken. Foto: Julianne Leikanger
Stiftelsen Vitenparken Campus Ås er et viten- og opplevelsessenter. Vi fokuseres på mat og miljø, både i våre publikumsarrangement, skoletilbud og selvfølgelig i vår kafé.

1. Kurs og konferanser i grønne omgivelser

Vitenparken har rom til utleie for både små møter, foredrag for hundrevis av gjester og workshop for bedriften din. Alle våre rom er ulike og bidrar til å sette et unikt preg på arrangementet ditt, enten det er et profesjonelt møte, en avslappet after work, et stort bryllup eller konfirmasjon med venner og familie. I tillegg til møterom, har vi også et kurskjøkken vi kaller MatLab, et veksthus og et verksted som heter Makerspace. Teknisk tilrettelegging og smakfull bevertning er alltid mulig når du leier hos oss.

Ta en kikk på alle våre rom og kontakt oss slik at vi kan finne den perfekte rammen for ditt arrangement. Ring oss på telefon 64 80 86 00 eller send en epost til booking@vitenparken.no.

Hos oss kan du leie store og små rom til egne arrangementer. Vi skreddersyr tilbud til alle kunder, slik at alt er på plass til gjestene dine kommer.

2. Spis en deilig lunsj på Vitenparken Kafé

En god grunn til å besøke Vitenparken er vår kafé. Her kan du nyte morgenkaffen på vei til jobb eller spise en deilig lunsj med kollegaer og venner. Du kan også booke et selskap med servering av mat og drikke til dine gjester. Kjøkkensjefen vår heter Hafsteinn Snæland. Han og resten av kokketeamet lager nordiskinspirerte retter og menyen skifter hver uke, ettersom hva sesongen har å tilby. I tillegg til kafé driver vi vårt eget mikrobryggeri og en stor grønnsakshage.

La deg friste av ukas meny eller book et bord til deg og vennene dine.

På Vitenparken Kafé tilbyr vi frokost og lunsj til alle sultne gjester. På menyen har vi salater, supper og andre varme retter. Vi følger sesongens råvarer og derfor skifter menyen hver uke.

3. Barna dine vil elske Vitenparken

Som et viten- og opplevelsessenter tar vi barn på alvor og gjør det gøy for barn og unge å besøke oss. Hver søndag inviterer VitenSkolen til familieaktiviteter. Året rundt kan du være med på alt fra eksperimentell matlaging, mikroskopering og kjemiske forsøk til verksteder for å lage egne analoge og digitale duppeditter. Utstillingene våre er en lekeplass for barn og unge, med interaktive installasjoner om mat og bærekraft.

Dersom barna dine har ekstra mye energi har vi heldigvis en enorm park hvor det er fritt frem for å løpe rundt og utforske planter og trær. Når tiden er inne finnes det både bakverk, smudier og iskrem i Vitenparken Kafé. I kafeen vår finner du også en liten butikk med utvalg av barneleker med mening. Lek med fornybar energi og flyvende droner, eller hva med en egen liten kasse for å dyrke spiselige blomster eller egen østerssopp?

Alle barn er velkomne på Vitenparken. Vi har familiesøndager hver uke, kveldskurs for barn og unge og i Vitenparken Kafé selger vi morsomme leker.

4. Skiftende utstillinger og nye arrangementer hver uke

På Vitenparken skjer det stadig nye spennende aktiviteter. Se gjennom vår aktivitetskalender, eller meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på våre kurs og konferanser. Du kan også følge oss på sosiale medier.

På arrangementmenyen vår står alt fra dyrkekurs og fagkonferanser om mat og landbruk til matlagingskurs og ferieaktiviteter for barn og unge. I tillegg til helge- og kveldsarrangementene våre har vi også permanente og skiftende utstillinger. Mat, miljø og klima er alltid et bakteppe for våre arrangement og aktiviteter.

Mat er en viktig del av alle arrangementer på Vitenparken, enten det er en eksperimentell lunsj, et matpolitisk debatt eller et matlagingskurs for barn og unge.

5. Spennende undervisning for alle skoletrinn

I Vitenparkens skoleavdeling tar vi imot elever og barnehagebarn, og våre skoletilbud handler om alt fra koding til sensorikk og matlaging. Spørsmål sendes til skole@vitenparken.no. Fra og med 2016 ble Vitenparken innlemmet som det tiende regionale vitensenteret i landet og jobber etter mandat fra Kunnskapsdepartementet om å vekke interesse, rekruttere og styrke unges realfagskompetanse, samt bevisstgjøre allmenheten om betydningen av naturvitenskap, teknologi og matematikk.

Vitensentrene utgjør et supplement til skolen og vektlegger en eksperimenterende og utforskende læringstilnærming gjennom bruk av interaktive installasjoner og aktiv elevdeltagelse. Vi tilbyr om lag 30 ulike læringstilbud for barnehager, grunnskole og videregående skoler, samt opplegg for pedagoger. Alle våre tilbud for barnehage og skole er forankret i den nye rammeplanen for barnehage eller i Kunnskapsløftet.

Alle Vitenparkens undervisningstilbud skal stimulere til gode opplevelser innenfor temaene grønn viten, grønt skifte, matglede og realfag.
-Aiyana Hudgins, pedagogisk leder på Vitenparken.

Vi på Vitenparken elsker elever! I vår skoleavdeling tar vi imot elever og barnehagebarn, og våre skoletilbud handler om alt fra koding til sensorikk og matlaging.

6. Vi ligger midt i Norges fineste park – ta deg en rolig spasertur

Universitetsparken er full av vakre planter, flotte trær, dyreliv og monumenter. Vitenparken kan tilby din gruppe en hyggelig vandring med omvisning i en av Norges flotteste parker. Vi har også utviklet Parkappen som gir deg en gratis og digital guiding.

I vandringer med våre omvisere ser vi på historien til Norges første høyere landbruksskole, senere universitet og hvilken rolle denne institusjonen hadde i moderniseringen av Norge, fra 1850-tallet til vår tid. I dag er Norges Miljø- og biovitenskapelige Universitet (NMBU) inne i en stor utbyggingsprosess. Vi ser nærmere på utbyggingen som vil koste over 7 milliarder kr og som vil stå ferdig i 2019.

Monumental arkitektur og et flott nyklassisistisk hageanlegg med mange interessante trær og beplantninger skal vi også se på. Vi kan også ha en egen kunstvandring i den nyrestaurerte Ur-bygningen, med mange interessante moderne kunstverk tilpasset bygget.

Før eller etter du har besøkt parken er du selvfølgelig velkommen til å spise eller drikke noe på Vitenparken Kafé.

Har du besøkt den flotte universitetsparken på Ås før? Ta deg en spasertur med Parkappen eller bestill en omvisning fra oss på Vitenparken.

Related news