fbpx Skip to content

Vitenparken

Kurstilbud for pedagoger

Vitenparken tilbyr kurs for pedagoger og lærere innen naturfag, matematikk, bærekraft og teknologi. Kursene er laget for å gi faglig påfyll og inspirasjon basert på den nye rammeplanen for barnehager og den kommende reviderte læreplanen for skolen.

Barnehagepedagoger og lærere i småskolen

Matematikk og programmering

Vitenparken tilbyr lærerkurs innen matematikk/programmering for pedagoger for førskolebarn og for pedagoger som underviser i småskolen (1 – 4. trinn).

Innenfor dette lærerkurstilbudet benytter vi oss av Bee-bot. Denne roboten kan benyttes på flere måter, og er et godt utgangspunkt for å bygge grunnleggende forståelse innen matematikk, men også

som en introduksjon til enkel programmering med planlegging, sortering, telling og økt romforståelse. Via opplæring i bruk kan man tilrettelegge for god dialog og begrepsforståelse.

Vitenparken leier også ut sett med 6 Bee-bots med ladestasjon, og medfølgende tips til oppgaver, utfordringer og lek som kan benyttes i barnehage eller på skolen til de som måtte ønske dette.

Varighet på kurs er: 3,5 timer

Bærekraft og naturfaglig utforskning

Fra og med mars 2018 vil det bli mulig for barnehagepedagoger å bestille et kurs basert på den nye rammeplanen og hvordan man bruker begrepene bærekraft og naturfaglig utforskning inn i barnehagen.

 

Nysgjerrigpermetoden i barneskolen

Vitenparkens pedagoger er også godkjent av Forskningsrådets eget tiltak, Nysgjerrigper, og kan holde kurs i Nysgjerrigpermetoden. Vitenparkens pedagoger kjenner godt til prosjektet via flere års erfaring fra jurydeltagelse samt annet samarbeid med Nysgjerrigper.

Via dette kurset vil lærere få tips, råd og ideer til hvordan legge til rette for gode prosjekter hvor elevene gjennomfører sitt eget forskningsprosjekt.

Vitenparken vil kunne dele ut nyttig materiale som kan benyttes på skolene og i deltagelse i Nysgjerrigperkonkurransen, i tillegg til at vi vil kunne veilede lærere som ønsker å følge nysgjerrigpermetoden og bistå elever i å delta i konkurransen.

Varighet på kurs er: 4 timer
Passer for: 
Lærere i barneskolen

 

Programmering i barne- og ungdomsskolen 

Vitensentrene har i disse dager blitt oppnevnt som en viktig ressurs i å bistå skolene i å heve sin kompetanse innen programmering. Vitenparken tilbyr kurs hvor det kan benyttes flere ulike programmeringsspråk. Spesielt ser vi at det ARM-baserte systemet – BBC micro:bit (en mikrokontroller) er en morsom og engasjerende intro til informatikkens og programmeringens verden. Det er lett å ta i bruk i skolen, og kan også fint brukes for viderekommende elever og lærere.

Her har påmeldte lærere også mulighet til å kjøpe/bestille set med 10 mikrokontrollere som kan tas med tilbake på skolen for videre arbeid.

Varighet på kurs er: ca 4 timer
Passer for: Lærere på barne- og ungdomsskolen
Pris: Kr. 800 pr. pers // Klassesett på 10 mikro:bit kontroller: kr. 3000,-

NB: For gjennomføring av kurs må det være minst 10 påmelde personer totalt.

 

Ved spørsmål angående tilbud for pedagoger send en mail til oss på skole@vitenparken.no