fbpx Skip to content

Vitenparken

Gratis tilbud innen realfag for 5. – 7. trinn

Tekna feirer sitt 150-årsjubileum i 2024, og i samarbeid med vitensentrene i Norge ønsker vi å bidra til at flere unge velger en teknologisk eller realfaglig utdanning. Vitenparken Campus Ås, som er basert i Ås kommune, er et vitensenter med fokus på bærekraftig utvikling, teknologi, matvitenskap, klima og landbruk.

Vi inviterer alle elever og lærere til disse pedagogiske tilbudene. Dere kan besøke Vitenparken og nyte en dag på det historiske og vakre NMBU-campusområdet, i tillegg til det pedagogiske programmet. Alternativt kan vi komme på besøk til skolen deres

KodeKunst

KodeKunst er en landsdekkende satsning der deltakerne produserer algoritmisk kunst ved hjelp av programmerbare sandskrivere fra Sisyphus Industries. Gjennom blokkprogrammering eller Python får deltakerne muligheten til å styre den lille metallkulen som beveger seg gjennom sanden. Opplegget passer utmerket for barn fra mellomtrinnet og opp til videregående skole, og kan tilpasses deltakernes forkunnskaper gjennom både tematikk og programmeringsspråk.
Les mer: KodeKunst

Innovasjonsutfordring

Barn er kreative og fantasifulle sjeler. Å gi barn mulighet til å benytte seg av sin kreative sans og samtidig se nytten av den er viktig. Barns evne til å tenke nytt er nøkkelen til å skape fremtidens løsninger.
Via undervisningsopplegget Innovasjonsutfordring utfordres elevene til å aktivt gjennomgå noen av de sentrale fasene i en forenklet innovasjonsprosess. Byggemodulene elevene bruker består av en enkel elektrisk krets. Elevene kan koble lysdioder, motorer, vifter og lydgeneratorer sammen til elektroniske oppfinnelser ved hjelp av tilleggsutstyr som papp, teip, hyssing, strips og annet. Til slutt presenteres oppfinnelsen for resten av klassen.
Les mer: Innovasjonsutfordring

Vitenshow med Forsker-Frederic

Kjemiprinsippene og moro – Forsker Frederic trives med å inspirere kjærlighet og lidenskap for vitenskap hos elevene. Vitenshowet på Vitenparken inneholder eksplosjoner, høye smell og spennende kjemiske reaksjoner! Publikum vil ta del i den spennende verdenen som gjemmer seg bak små atomer og molekyler. En morsommere måte å lære om vitenskap og bærekraft finnes ikke!
Les mer: Vitenshow

Rovvilt: Digital Novelle Mysteriet i Østmarka

Rovvilt har blitt et betent tema i norsk samfunnsdebatt etter deres retur til vår fauna. Vitenparken Campus Ås har de siste tre årene jobbet med utviklingen av frykt- og konfliktdempende tiltak rettet mot rovviltdebatten i samfunnet. Vårt mål er å øke kunnskapen om rovvilt, forståelse for rovviltøkologi, og forståelse for hvordan forskning på og forvaltning av rovvilt foregår, med et særlig fokus på barn og unge i skolealderen.
Les mer: Rovvilt

Meltdown

Hvilke fysiske prinsipper driver oppvarmingen av jorden? Hvordan bruker man disse prinsippene i samfunnet? I dette undervisningsopplegget blir elevene gitt en utfordring som skal løses før tiden renner ut! Kunnskap om energi, kjemi og miljø blir satt på en iskald prøve. Hvilken gruppe løser sin utfordring på best måte?
Les mer: Meltdown

Send en e-post til skole@vitenparken.no, så lager vi en plan som passer best for skolen og timeplanen deres.